General

La policia local de Benissa, contra la supressió de la productivitat

La policia local de Benissa, manifestant-se ahir
La policia local de Benissa, manifestant-se ahir

Les retallades anunciades per l’executiu local de Benissa ja han tingut les seues primeres reaccions. El col·lectiu de la policia local ha estat el primer a mostrar la seva disconformitat per uns ajustos que consideren injusts.

De fet, l’eliminació del complement de productivitat dels treballadors municipals, va motivar ahir la mobilització de la policia local, que es va manifestar ahir al migdia a les portes de l’ajuntament en contra d’aquestes mesures.

Uns 30 agents van mostrar amb xiulets i càntics el seu desacord, ja que la supressió de la productivitat suposa per als agents, entre 180 i 280 euros menys del seu sou. Una productivitat, segons van assegurar, que no es considera com a tal, sinó una quantitat que els correspon segons la valoració de llocs de treball.

Segons va explicar, Juan Ángel Manzano, delegat de personal de SPPLB CV, “la seua ocupació inclou conceptes que els diferencien de la resta de la plantilla municipal, com la nocturnitat, toxicitat, perillositat, festivitat i treball pr torns”.

Manzano va apuntar que hui dia un oficial en cap de servei cobrarà menys que un administratiu enquadrat en el grup C1. Una responsabilitat, la dels agents de policia local, que no es valora, quan estan “amb un arma al carrer jugant-se la vida”.

Cristóbal González, d’UGT, va comentar que la plantilla al complet ha consensuat prendre mesures sobre aquest tema, que inclouen mobilitzacions, com la d’ahir a les portes del consistori, a més de considerar la via judicial, mitjançant el contenciós administratiu.

Retallades en personal

Davant la díficil situació econòmica actual, l’ajuntament de Benissa va buscar fórmules amb les quals afrontar-la i va retallar en un 10% el pressupost del capítol de personal, que passarà de suposar un 44% de l’import total dels comptes al 34%. Una mesura que des de l’executiu van anunciar repercutirà en un estalvi d’aproximadament 600.000 euros anuals, arribant així a l’índex òptim considerat per a entitats locals destinat a aquesta partida.

Aquesta és una de les mesures que es van adoptar el divendres en una taula tècnica celebrada a l’ajuntament, en la qual també es van acordar altres disposicions a aplicar, com l’amortització de diverses places després de la jubilació prevista pel 2013 d’alguns treballadors.

A més, com va explicar el batle, Juan Bautista Roselló, es recolzarà la prejubilació. També es va decidir aplicar una reducció en un 30% de la jornada de set treballadors interins de l’ajuntament, amb la seua respectiva reducció salarial. I es procedirà a eliminar el complement de productivitat que percebien els treballadors municipals.

Una sèrie d’accions que s’aplicaran de cara al proper exercici, amb l’entrada en vigor dels pressupostos de 2013, segons va comentar el batle benisser.

Des de l’executiu van remarcar que aquestes són les últimes mesures d’ajust que es posen en marxa després de la reducció del 12% del sou dels polítics en el que va de legislatura i la recent eliminació de 5 càrrecs de confiança, la meitat dels quals va nomenar el govern a principis de legislatura.

El batle va destacar que aquest tipus d’accions permetran mantindre tots els llocs de treball, i garantir la liquiditat de l’ajuntament. A més, Roselló va remarcar que Benissa és un dels pocs municipis de la comarca que autogestiona els seus serveis públics amb els propis treballadors municipals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?