General

La platja de la Fustera de Benissa es queda sense arena

El subsòl de formigó ha quedat a l'aire a la platja de La Fustera després dels últims temporals
El subsòl de formigó a l'aire a la platja de La Fustera

L’erosió marina no perdona ni a les cales amb més encant de la Marina Alta. La platja de la Fustera de Benissa, després de d’alguns dies d’onatge, s’ha quedat sense bona part de l’arena. La mar s’ha engolit més de la meitat de l’arena amb la qual aquesta platja va iniciar l’estiu. Ara ha quedat al descobert, sobretot a la vora, la plataforma de formigó que als anys 80 va realitzar la Direcció General de Costes al mateix temps que construïa dos espigons que havien de protegir la platja dels temporals de llevant. Aquests dics estan totalment destruïts i ara l’efecte és el contrari. Els corrents marins s’engoleixen  l’arena. L’Ajuntament de Benissa preparava ahir un dossier per enviar a Costes i exigir, d’una banda, una regeneració urgent de la cala i, per una altra, que després de l’estiu es construïsca un espigó d’abric que estabilitze la platja.

El batle, Juan Bautista Roselló, del PP, va recordar ahir que ja porten anys reivindicant que es faça aquest dic. Va dir que l’ajuntament, abans de cada estiu, reposa l’arena, ja que Costes no ho fa. “Hem consultat a tècnics i és clar que la solució definitiva és la de construir aquest espigó que frene els temporals de llevant”, va insistir Roselló, que va lamentar que Costes fins ara eludisca la seua responsabilitat de regenerar aquesta important platja de Benissa.

L’onatge continuava ahir en aquesta atractiva cala, que té bandera blava. Ahir també onejava la bandera groga en estar el mar regirat. Els turistes van haver de posar les seues ombrel·les i tovalloles a la zona més propera al passeig, que és on encara queda arena. La mar s’ha engolit en pocs dies moltes tones d’arena.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?