General

La Llobella acaba el primer dia com a platja habilitada per a animals amb l’incompliment de la normativa

Una dona ahir a La Llobella amb quatre gossos desnugats
Una dona ahir a La Llobella amb quatre gossos desnugats

Ahir divendres, un dia després que l’Ajuntament de Benissa anunciara mitjançant un comunicat de premsa la posada en marxa de la Cala Lobella com a zona habilitada per a animals, es va poder observar ja una presència de gossos més elevada que l’habitual.

L’Ajuntament de Benissa havia posat un cartell visible a l’entrada de la senda que duu a la cala en què s’avisava de les normes: dur el gos nugat, posar el boç a gossos de races perilloses i recollir els excrements, advertència que figurava en Valencià, Castellà i Anglés. Així i tot el cartell no va dissuadir que els propietaris d’una dotzena de gossos els portaren deslligats.

L’ordenança, aprovada per unanimitat al ple del passat 27 de febrer,  i publicada al BOP del passat 18 de maig preveu sancions de fins a 750€ per a infraccions lleus, entre 751€ i 1500€ per a infraccions greus i entre 1501€ i 3000€ per a infraccions molt greus per l’incompliment de la normativa. Cal destacar que l’ordenança preveu l’habilitació de platja per a animals, no només específica per a gossos, indicant que en el cas de cavalls aquests hauran de comptar amb el Codi de Registre d’Explotacions Ramaderes (REGA).

Comunicat del Col·legi Oficial de Veterinaris de València

L’anunci de la platja habilitada per a animals arriba després que el Col·legi Oficial de Veterinaris de València advertira mitjançant un comunicat el passat 28 de juny que l’incompliment de la normativa en les platges canines pot ocasionar un greu problema de salut pública tant per a les persones com per a les mascotes, donat que els excrements poden estar contaminats per paràsits i si aquests no es recullen poden infectar la resta de mascotes i banyistes. Des del Col·legi indiquen que les millors mesures per a previndre aquests contagis són no permetre als gossos passejar solts per la platja i, sobretot, arreplegar els seus excrements; així com no caminar descalç, no allargar-se directament sobre l’arena i no ingerir-la. A més, assenyalen, seria convenient efectuar estudis epidemiològics en les platges amb la finalitat d’establir la seua càrrega parasitària i, per tant, la seua qualitat ambiental.

La Llobella, protegida com a zona LIC i pel PATIVEL

La Cala Llobella està englobada dins del LIC Penyal d’Ifach i forma part del Pativel per la seua importància mediambiental amb presència d’endemismes de flora com l’Helianthemum caput-felis, popularment coneguda com a “cap de gat”. La seua designació com a platja habilitada per a animals no ha comportat un estudi d’impacte mediambiental previ ni un procés de participació ciutadana obert.

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?