General

La llicència per a obrir un càmping és 6.000 euros més cara a Calp que a Benissa

Zona de camping (foto del flickr del Rototom Sunsplash)
Zona de camping (foto del flickr del Rototom Sunsplash)

D’obrir un càmping a un costat o a un altre de la fita va un món. La taxa que un empresari hauria de pagar per la llicència ambiental per a aquest negoci a Calp rondaria ara els 7.000 euros, mentre que al poble limítrof de Benissa aquest permís eix per 751 euros. Aquesta diferència, de més de 6.000 euros, l’ha posada de manifest un empresari en l’al·legació que va presentar a la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa per llicència d’activitat ambiental aprovada definitivament divendres passat pel ple de Calp.

Aquesta modificació rebaixa la taxa fins ara estipulada, que per al citat negoci haguera pujat ni més ni menys que a 20.000 euros. La regidora de Protecció del Territori, Ana Sala, va convindre que l’anterior ordenança era “una barbaritat”. “S’han canviat els paràmetres per a fomentar l’activitat i l’ocupació”, va sostindre.

No obstant això, la nova taxa segueix sent la més cara entre els municipis més turístics de la Marina Alta. En la citada al·legació s’aporten dades de quant costa la llicència ambiental en altres pobles. Entre Calp i Benissa hi ha un abisme de 6.000 euros, però la diferència també és notable amb Dénia i Xàbia que, per població i model econòmic, són els que més se li assemblen. A la capital comarcal, el permís ambiental per al càmping, que tindria uns 4.500 metres quadrats, costaria 1.137 euros, mentre que a Xàbia eixiria un pel més car: 1.269 euros.

Fins i tot Gandia, la capital de la Safor, té una taxa més econòmica (3.305 euros). Això sí, la ciutat turística per antonomàsia, Benidorm, a la Marina Baixa, sí que està una mica per damunt de Calp. Allí la llicència ambiental pujaria a 7.740 euros.

El ple de Calp va rebutjar el divendres aquesta al·legació i va aprovar definitivament la nova ordenança fiscal de la taxa del permís ambiental. Però el debat sí que ha sorgit. El municipi del Penyal tendeix a comparar-se amb Benidorm. I ambdós estan euro dalt, euro baix amb el mateix preu de llicència ambiental.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?