General

La Fiscalia demana 7 anys i 9 mesos de presó per a David Serra per tres peces del Cas Gürtel

David Serra (esq.) amb Ricardo Costa i Vicente Rambla
David Serra (esq.) amb Ricardo Costa i Vicente Rambla

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat mitjançant el seu escrit de qualificació una pena de set anys i nou mesos de presó per a Ricardo Costa i Vicente Rambla, exdirigents del Partit Popular a la Comunitat Valenciana per delicte electoral comes en 2007 i 2008 i falsedat documental que investiga el TSJ de la Comunitat Valenciana en la branques 1, 2 i 6 del ‘Cas Gürtel’ .

En l’escrit presentat per la Fiscalia es detalla com Costa, Rambla, David Serra i Cristina Ibáñez, a més de Yolanda García, van comptar amb l’ajuda de la trama de Francisco Correa i un grup d’empresaris valencians, tots “beneficaris de contractes amb l’Administració Pública” per a finançar les campanyes del partit en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i en les generals de 2008.

“Amb el propòsit d’obtindre major desplegament en el procés electoral, tant en les eleccions de 2007 com en les de 2008, els acusats integrats en el PPCV, cadascun amb diferents funcions, van contractar a l’empresa Orange Market SL serveis que van abonar de manera irregular, en part en efectiu i en part mitjançant tercers. En tots dos casos, els pagaments no van quedar reflectits en facturació ni en comptabilitat”, recull l’escrit, que xifra aquests pagaments irregulars en 1.155.231 euros en les eleccions autonòmiques i 78.878€ en les municipals.

Anticorrupció demana 15 mesos de presó, inhabilitació del dret de sufragi passiu i una multa de 1.800 euros per a Ricardo Costa, Cristina Ibáñez, David Serra i Vicente Rambla pel delicte electoral relatiu a les autonòmiques de 2007 i les mateixes penes pels comesos en les municipals d’eixe any i les generals de 2008. A Yolanda García només l’acusa com a “còmplice” del delicte en 2008, per la qual cosa sol·licita una pena de sis mesos de presó, inhabilitació del sufragi passiu i 650 euros de multa.

Pel delicte continuat de falsedat documental dels anys 2007 i 2008, demana per a aquests mateixos acusats i els responsables d’Orange Market (Álvaro Pérez, Pablo Crespo, Cándido Herrero i Francisco Correa) quatre anys de presó.

Pel que fa als empresaris que van col·laborar en el finançament irregular, el Ministeri Públic demana 12 mesos de presó per delicte electoral en les autonòmiques de 2007 per als responsables de Piaf S.L. (Antonio i Alejandro Pons), FACSA (Enrique Gimeno), Lubasa (Gabriel Batalla) i Vallalba, Pavimentos Suroeste i CHN Obras (Rafael i Tomás Martínez), i una pena igual per les municipals de 2007 i les generals de 2008.

En les eleccions generals de 2008 es van unir a ells José Francisco Bevià, Enrique Ortiz i Vicente Cotino (Sedesa), per als quals es demana un altre any de presó. Tots ells estan acusats també de falsedat documental pel qual s’enfronten a penes de tres anys de presó.

Pel que fa als membres de la trama Gürtel, als quals a més d’aquests delictes se suma un contra la Hisenda Pública, es demanen penes que arriben als 27 anys de presó.

Acusació particular

Per la seua banda, el PSPV, personat com a acusació particular en les peces de la trama Gürtel valenciana, ha proposat una pena de tres anys i sis mesos de presó per a Ricardo Costa, David Serra i Vicente Rambla, mentre que per a Yolanda García, extresorera, els socialistes, com ha també ha fet la Fiscalia, han rebaixat la pena fins a un any i sis mesos de presó en atribuir-li únicament la condició de “còmplice”, segons informa Juan Nieto.

Per als integrants de l’anomenat grup Correa, el PSPV demana una pena de 15 anys de presó per a cadascun d’ells, mentre que per als empresaris la qualificació és d’un any i sis mesos de presó. Fonts socialistes han aclarit que no acusen de delicte electoral a Gürtel i empresaris en interpretar que aquest tipus només pot ser comès per polítics.

PENES SOL·LICITADES PER LA FISCALIA

Ricardo Costa, Cristina Ibañez, David Serra i Vicente Rambla (responsables de campanya)
7 anys i 9 mesos, inhabilitació i 5.400 euros

Yolanda García (extresorera del PPCV)
6 mesos i 650 euros

Alejandro Pons, Antonio Pons i Enrique Gimeno i Gabriel Batalla (empresaris)
6 anys i 4.860 euros

Ricardo Martínez i Tomas Martínez (empresaris)
5 anys

Vicente Cotino (empresari)
4 anys

Enrique Ortiz i José Francisco Bevià (empresaris)
4 anys

Alvaro Pérez ‘El Bigotes’ (Orange Market)
27 anys

Francisco Correa i Pablo Crespo (Orange Market)
24 anys i 6 mesos

Cándido Herrero (Orange Market)
19 anys i 6 mesos

Blanco Balín (advocat)
17 anys i 6 mesos

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 13 de febrer de 2015 al diario EL MUNDO


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?