General

La Fira consolida la Foguera de Sant Antoni, suma la tradició del Ball dels dimonis i augmenta en públic estranger

Mercat Medieval a la Fira
Mercat Medieval a la Fira

Una vegada finalitzada la tercera i última setmana de la Fira i Porrat de Sant Antoni, en aquesta edició de 2019 s’ha detectat una notable participació d’associacions, juntament amb un gran suport social en les diverses activitats.

Dins de tota la programació, cal destacar la consolidació de la Foguera de Sant Antoni que, en la seua segona edició, ja es considera com un dels esdeveniments de la Fira que aglutina un major nombre de públic. A més, enguany s’ha recuperat el “Ball dels dimonis”, una dansa tradicional que es feia al voltant de la Foguera per aquestes dates.

A més a més, la cloenda de la Fira ha sigut el Mercat Medieval, celebrat els passats dies 25, 26 i 27 de gener on, fonts de l’empresa organitzadora indiquen que “després de detectar-se en 2017 un estancament en el públic estranger en aquest esdeveniment, vam tractar de fer un gir al Mercat Medieval introduint animacions i actuacions participatives amb la finalitat de captar cada vegada més persones”. Com a resultat, la mateixa organització de la Fira Medieval assenyala que “hem notat un augment progressiu des de 2017, sent 2019 l’any on més participació ciutadana i afluència de persones estrangeres hi ha hagut”.

Per la seua part, Domènec Miralles, regidor de Festes, comenta que “una volta passades les tres setmanes de la Fira, estem contents perquè han participat moltes associacions de Benissa i s’ha acostat molta gent del poble i de la contornada per a veure la fira i gaudir dels actes”. El regidor ha destacat també que “aquest últim cap de setmana els carrers estaven de gom a gom, amb moltes persones passejant per la Fira Medieval”.

Finalment, Domènec Miralles ha volgut agrair la col·laboració de tots els serveis de l’Ajuntament: al tècnic de festes, a Benissa Impuls, a la Policia Local i a obres i serveis “per tot el treball que han realitzat perquè aquesta edició de la Fira és poguera celebrar i totes i tots gaudirem d’ella”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?