General

La falta d’anestesistes deixa a les portes del quiròfan a un pacient en llista d’espera des de fa 2 anys

L'hospital de Dénia
L’hospital de Dénia

Una família de la comarca denuncia les lamentables conseqüències de la pèssima atenció sanitària rebuda a l’hospital de la Marina Alta. Dos dels seus membres estan patint els efectes de ser pacients en el Departament de Salut de Dénia. Se senten desatesos, discriminats respecte a departaments de salut de comarques veïnes, i indefensos davant una situació, que, en definitiva, ens afecta a tots els que vivim en aquesta comarca.

Com explica Ballester, son pare, de 84 anys, va ser citat a principis d’aquesta setmana per a ser intervingut quirúrgicament. Va arribar a l’hospital després d’estar en llista d’espera durant més de dos anys i patir una crisi que el va obligar a desplaçar-se fins a urgències. La cita era a les 9.30 del matí. No va entrar al preoperatori fins al cap de migdia. I per a la sorpresa i indignació de tota la família, va eixir de la sala d’operacions sense ser finalment intervingut quirúrgicament. La raó, no hi havia anestesista.

La seua germana, explica Ballester, és una altra de les afectades per una gestió que converteix a les persones en mers números. En aquest cas, la dona va detectar un canvi en el color d’una piga al peu. Va acudir al metge. Se li va diagnosticar, després de diverses esperes i la pèrdua de documentació mèdica, un melanoma. Va ser operada el 2021. Però, no la cridaven per a la preceptiva revisió i seguiment de l’evolució mèdica, encara que segons afirmen des de la família, ella insistia. Va començar a trobar-se malament a finals d’any. En eixe moment els metges li van informar que tenia metàstasi al fetge.

Ballester remarca que aquest és el resultat de no tractar amb la celeritat que es mereix les malalties dels pacients, de tindre una gestió sanitària inadequada a la Marina Alta i convertir la salut pública en un negoci, en mans d’una empresa privada més preocupada pels seus beneficis que per la sanació dels seus pacients. Aquest no és un retret contra els professionals, insisteix el denunciant, sinó contra la gestió del Departament de Salut de Dénia.

Els afectats han posat les pertinents reclamacions. Encara que com apunta Ballester els ha servit de poc. Ara acudeixen als mitjans de comunicació per a fer pública una situació que és ben coneguda per gran part de la població, al mateix temps que demanen als responsables polítics de la comarca que reaccionen, que es mobilitzen i acceleren la reversió de l’atenció sanitària del Departament de Salut de Dénia.

Des del centre hospitalari s’ha enviat una breu resposta a la primera de les denúncies formulada per aquesta família. Des de Marina Salut s’explica que la intervenció quirúrgica programada per a aquest pacient es va suspendre en l’últim moment perquè es va allargar en excés la intervenció anterior. El pacient serà citat de nou en quinze dies.

Des de Marina Salut afirmen que anestesistes hi ha sempre, però els quiròfans es programen i tenen un horari marcat.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 4 d’agost de 2022 a marinaalta.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?