General

La Diputació finança tres centres coworking a Benissa, Oriola i Alacant

Signatura dels acords de col·laboració per a la creació dels centres de coworking
Signatura dels acords de col·laboració

Els municipis de Benissa, Oriola i Alacant albergaran tres centres de coworking finançats per l’Escola d’Organització Industrial (EOI) i la Diputació d’Alacant amb 400.000 euros cadascuna.

La inversió de l’EOI procedeix del Fons Social Europeu (FES) i del Ministeri d’Indústria, segons ha comentat hui el seu propi director general, Fernando Bayón, segons informa Efe.

Al costat d’ell, en la roda de premsa, han estat presents el batle d’Alacant, Gabriel Echávarri; el d’Oriola, Emilio Bascuñana; el regidor de Promoció Econòmica de Benissa, Jorge Ivars; i el portaveu del govern en la Diputació, Carlos Castillo.

En l’acte, els tres batles han signat els acords de col·laboració amb la institució provincial per a la instal·lació dels centres coworking, que albergaran cadascun un total de 22 projectes que tindran al voltant de sis mesos per a ser desenvolupats.

El batle d’Alacant ha aprofitat l’ocasió per a anunciar que, “quasi amb total seguretat”, l’antiga estació d’autobusos de la ciutat, situada a la plaça Sèneca, serà la seu que aculla aquest centre de treball col·laboratiu, la qual cosa servirà per a “dinamitzar una zona històrica”.

Per la seua banda, el president de la Diputació ha posat en valor que aquesta és una altra mostra que “la col·laboració entre administracions, independentment dels seus colors polítics” és beneficiosa per a la societat.

“L’objectiu és millorar la societat i açò hui passa per la creació d’ocupació” però, açò sí, mitjançant iniciatives que “abandonen la política de subvenció” i aposten per la “d’incentivar”.

Quant al projecte de coworking provincial, ha destacat que és una aposta per l’autoocupació i l’emprenedoria, opcions que acaben desembocant en la creació d’empreses, i que servirà per a “dinamitzar l’economia” de la província.

La iniciativa forma part d’un programa d’aposta per l’emprenedoria duta a terme a tot l’Estat Espanyol per l’EOI amb una inversió total de 48 milions d’euros i un termini de dos anys, que ja s’ha traduït en la creació de 54 centres de coworking.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?