General

La Conselleria de Sanitat comunica que s’arreglaran les filtracions d’aigua a l’ambulatori

L'ambulatori de Benissa
L’ambulatori de Benissa

El Bloc de Benissa – Coalició Compromís ha informat que la Conselleria de Sanitat ha respost amb data 20 de juny la pregunta que Enric Morera, síndic del grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes, va presentar amb data 8 de maig i en què es demanava quines mesures i termini es tenia previst per a resoldre les deficiències del centre de salut de Benissa.

La resposta per part de Conselleria ha sigut que “Els pèrits de l’Ajuntament de Benissa, els tècnics de la concessió que gestiona el Departament de Salut de Dénia a la qual està adscrit este centre de salut, així com les asseguradores que cobrixen este tipus de contingència, estan realitzant les actuacions necessàries per a corregir les deficiències detectades. En tot cas, estes actuacions i estes incidències no han afectat l’atenció sanitària de l’esmentada infraestructura”.

Des del Bloc recorden que, el passat 6 de maig, el grup municipal va denunciar públicament les greus filtracions d’aigua que pateix el Centre de Salut de Benissa cada vegada que plou. Segons aquesta formació, les filtracions es concentren, sobretot, a la part baixa de l’edifici, on està situat el servei d’urgències, però també a l’últim pis. Una situació que esdevé un problema de salubritat si ocorre en un lloc tan delicat com un centre de salut, destaquen des del Bloc.

Els nacionalistes afirmen tindre constància que aquesta situació ja havia estat denunciada en nombroses ocasions, tant pels usuaris com pel mateix personal del Centre de Salut, però que aquestes denúncies havien estat ignorades sistemàticament. És per això que el Bloc s’alegra d’aquesta resposta, de la qual espera una ràpida solució i anuncien que vigilaran que aquest greu problema se solucione d’una vegada per totes.

La formació aprofita per a informar del deplorable estat de la sanitat pública valenciana, i especialment a la comarca, que de manera tan nefasta està gestionant Marina Salut, a costa de balafiar els diners de la gent de la Marina Alta i de jugar amb la salut de les persones, acomiadant personal sanitari, retallant en material i medicaments, en llits i urgències, en l’hospital de Dénia i en els centres de salut dels municipis.

En eixe sentit, al Bloc li dol especialment, que en el passat ple ordinari del 5 de juny, el PP de Benissa no recolzara la moció que van presentar i en què es demanava instar al Consell a recuperar la gestió directa de la sanitat pública a la Marina Alta i trencar el contracte amb Marina Salut, proposta, que tot i els vots en contra del grup popular, es va aprovar finalment.

Segons el Bloc, aquests vots negatius del batle, Juan Bautista Rosselló i dels regidors del PP demostren, una vegada més, que no coneixen, ni entenen, els problemes que pateixen els ciutadans de la Marina Alta, amb el deficient servei que es rep, en quant a sanitat pública a la comarca, i destaquen que altres ajuntaments governats també pel PP, com el de Dénia, van aprovar la mateixa moció amb el vot favorable dels populars.

Un exemple d’aquest servei deficient és el recent cas d’Iván Martín de Vidales i Ortiz, veí de La Vall de Laguar, que després d’haver segut operat d’un tumor, i patir complicacions en el postoperatori, se li va impedir ingressar per falta de llits, quan Marina Salut acaba de tancar tota un planta amb 36 llits.

En eixe sentit, des del grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís, animen als benissers i als ciutadans de tota la comarca, que han patit una atenció deficient en quan a sanitat pública, a denunciar-la públicament.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?