General

Inicien la tramitació del reivindicat tren de la costa

Gràfic del tren de la costa
Gràfic del tren de la costa

El Govern ha tret a informació pública l’estudi informatiu de la línia ferroviària València-Alacant, més conegut com a tren de la costa, i que durant anys ha format part de les reivindicacions del País Valencià.

L’estudi romandrà obert a “observacions” sobre la concepció global del traçat, “en la mesura en què afecte a l’interès general, així com el seu impacte ambiental.

El projecte afecta els municipis d’Agost, L’Alfàs del Pi, Alacant, Alqueria de la Comtessa, Altea, Beniarbeig, Bellreguard, Benidorm, Benissa, Calp, El Campello, Cullera, Daimús, Dénia, Finestrat, Gandia, Gata de Gorgos, Montfort, Mutxamel, La Nucia, Oliva, Ondara, Palmera, Pedreguer, Piles, Sant Vicent del Raspeig, Senija, Tavernes de la Valldigna, El Verger, la Vila Joiosa, Xeraco i Xeresa.

L’inici de l’exposició pública suposa també que en les zones afectades “les administracions competents en matèria urbanística hauran de suspendre l’aprovació de noves classificacions i qualificacions del sòl, els efectes de les ja aprovades, i l’atorgament de noves autoritzacions i llicències urbanístiques”.

Aquesta suspensió tindrà un termini màxim d’un any a partir de la data de publicació de l’anunci d’informació pública.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?