General

Homenatgen a Virtudes Baydal, la primera regidora de Benissa

Homenatge a Virtudes Baydal
Homenatge a Virtudes Baydal

Dissabte passat, Dia internacional de la Dona i dins de les activitats organitzades per la Regidoria d’Igualtat amb motiu del “Mes de la Dona”, es va homenatjar la primera regidora democràtica, Virtudes Baydal Castells, acte que va tindre lloc a la sala d’actes de la Seu Universitària a les 20h.

L’homenatge va començar amb la magnífica interpretació per part del quartet de corda “Mare Nostrum” format per quatre joves músiques. Després de donar la benvinguda a la Seu Universitària a tots els assistents, la seua coordinadora, Isabel Santamaría, va dirigir unes paraules al públic assistent ressaltant el valor de l’educació en el camí cap a la igualtat.

Gloria Ivars, regidora d’Igualtat, va iniciar l’homenatge amb un discurs en el qual va ressaltar el valor que va tindre la protagonista per fer un pas al capdavant en un món en el qual només cabien homes i mostrant la seua admiració i gratitud cap a Baydal per obrir les portes a les altres, que s’han anat sumant al llarg dels anys.

Tres dones van dirigir les seues paraules a l’homenatjada: Rosa Gálvez, funcionària i que va parlar de la seua etapa com a política en la corporació municipal, Mayte Rubio va parlar del seu vessant com a persona, com a amiga i el moment més emotiu va ser quan la seua filla Ana Vila, va dirigir unes paraules a sa mare.

Virtudes, emocionada, va tindre paraules de gratitud per la realització de l’acte, ressaltant en un acte d’humilitat, el treball de totes les regidores que han passat pel govern municipal, arribant al cor dels assistents amb un discurs plagat d’anècdotes i va animar a les joves benisseres a viure l’experiència d’implicar-se en la vida municipal ocupant càrrecs públics.

A l’acte van acudir molts veïns i veïnes, autoritats, regidors i regidores de diverses legislatures i de tots els colors polítics que van voler acompanyar aquesta dona que forma part de la història benissera.

Juan Bautista Roselló, batle de Benissa, que va cedir tot el protagonisme a Baydal, va clausurar l’acte elogiant en el seu discurs els valors d’aquesta dona i posant l’accent en el camí que queda encara per recórrer cap a la igualtat efectiva entre homes i dones.

Gloria Ivars, regidora d’Igualtat, ha expressat la seua satisfacció per la realització d’aquest esdeveniment del qual va destacar que “ha sigut un acte emotiu i democràtic en el qual es posa de manifest la importància de la dona en els càrrecs públics”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?