General

Homenatge al bisbe Juan Bautista Cabrera

El bisbe Josep Miquel Roselló durant l'homenatge
El bisbe Josep Miquel Roselló durant l'homenatge

La Seu Universitària de Benissa està acollint aquests dies un homenatge a Juan Bautista Cabrera, per a celebrar el 175 aniversari del naixement del primer bisbe de l’Església Espanyola Reformada Espiscopal (IERE), que va néixer a Benissa el 1837 i va morir a Madrid el 1916.

Uns actes que s’estan duent a terme gràcies a la iniciativa de l’escriptor i periodista Bernat CapÓ, en l’organització del qual han col·laborat la Regidoria de Cultura i la Seu Universitària de Benissa.

Les jornades es van inaugurar el dimecres per la nit amb les intervencions del bisbe Josep Roselló, el cronista de Benissa, Juan José Cardona, el professor de Literatura del Middelbourg College, Patrocinio Ríos Sánchez i el bisbe Carlos López.

El dijous van intervindre el bisbe Josep Miquel Roselló, el polític Jaume Castells Ferrer i el bisbe anglicà Carlos López.

Aquesta nit, a partir de les 20.00, es farà la cloenda de l’homenatge amb una taula redona en la qual participaran Manuel Cabrera, besnét del bisbe Cabrera; Alfons Llorens, escriptor i periodista; Domingo Sabater, rector de la parròquia de la Puríssima Xiqueta; Jordi Escrivà, guardià del Convent, Guillem Gilabert, rector de la Parròquia La nostra Senyora de l’Asunción de Dénia i Josep Lluís Mira i Conca, catedràtic d’història.

Gràcies a la coordinació dels actes, a càrrec de l’escriptor Bernat Capó, els benissers estan coneixent en profunditat la vida d’aquest religiós, poeta, historiador eclesiàstic i teòleg anglicà espanyol.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?