General

Els Pressupostos Generals de l’Estat recullen una quantitat ínfima per al tren de la costa

El trenet aturat a l'estació de Benissa
El trenet a l’estació de Benissa

Els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) tornen a passar de puntetes pel que fa al tren de la costa. El detall regionalitzat mostra dins del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana només 285.900 euros per a continuar amb la tramitació de l’estudi informatiu del tram Gandia-Oliva-Dénia.

La meitat d’aquesta quantitat correspon al traçat per terres alacantines. L’altra és per al qual discorre per la província de València. Aquests diners suposa poc més del que es va destinar en els PGE de 2022.

Aquesta situació ha provocat els retrets del Partit Popular. El coordinador comarcal i batle de Benissa, Arturo Poquet, ha denunciat que “el Govern central torna a deixar sense diners una infraestructura essencial per a unir el nord d’Alacant amb la província de València. Ens sentim oblidats perquè no hi ha inversions per a la comarca de la Marina Alta”.

Es més, ha titllat de “ridícula” la partida destinada al tren de la costa, la qual cosa es tradueix en què aquest important projecte “continue dormint als calaixos”. Per això ha incidit en el cansament de la població per “la passivitat del Govern i de la Generalitat Valenciana que menystenen a la província d’Alacant i a la nostra comarca”.

De fet, en els comptes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana només figura una altra partida per a la Marina Alta. Es tracta dels prop de 2,2 milions d’euros per a acabar de pagar el cost de la variant de Benissa que es va obrir al trànsit a la fi del mes de juliol.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?