General

Els joves traslladen la botellada a la N-332 de Benissa per a veure exhibicions de motos

El ple de Benissa va a reclamar a la Direcció Provincial de Tràfic que intensifique els controls al tram de la N-332 situat entre Benissa i Calp, on els motoristes, principalment els diumenges, exhibeixen la seua perícia. L’espectacle ha atret els joves, fins al punt de traslladar la botellada a les cunetes de la carretera.

És una afició i com a tal s’ha convertit en habitual. Els joves de Benissa i de municipis propers com Calp, han decidit traslladar la botellada des de les places o aparcaments dels seus municipis fins a la N-332, concretament fins a la revolta de la Joana o revolta de l’afició, per a admirar les exhibicions de conducció que oferixen els motoristes, els diumenges al matí.

El pla és sempre el mateix. Eixir la nit del dissabte i aguantar fins a primeres hores del diumenge, per a amb les botelles d’alcohol a la mà, admirar els motoristes que amb les seues màquines de gran cilindrada, utilitzen aquest tram de la carretera N-332 per a exhibir els seus dots de conducció.

Isidoro Mollà, portaveu del grup municipal CIBE-Bloc, va posar aquest tema sobre la taula del ple celebrat el dimarts perquè el tram de la carretera nacional situat entre Altea i Gata de Gorgos “s’ha convertit en un circuit els caps de setmana”, un tram especialment tràgic, pels nombrosos accidents de tràfic que s’han cobrat víctimes.

La coalició independents-nacionalistes va fer referència a l’últim accident mortal ocorregut el passat cap de setmana en què va perdre la vida un motorista, i un altre va resultar ferit greu, a l’altura de la coneguda com la revolta de la Joana.

Des del CIBE-Bloc van recordar que aquest tram de la N-332 és triat pels “moters” per a gaudir del motociclisme amb avançaments perillosos, cabrioles i velocitats màximes, una barreja explosiva ,que segons va assenyalar el regidor del grup independent Xavi Tro, “moltes vegades acaba en una veritable desgràcia”.

Tro també va esmentar la coneguda com a revolta de l’afició, on es concentren els espectadors d’aquest espectacle il·legal, al mateix temps que es va fer ressò del temor que tenen aquells veïns de Benissa que aprofiten els caps de setmana per a anar a les cases de camp o terres de cultiu i han de travessar aquest improvisat i perillós circuit.

Més policies

Després de tota aquesta explicació, el CIBE-Bloc va sol·licitar disposar d’una major presència policial a la zona, com a mesura dissuasòria, i va proposar concertar una reunió urgent amb la Delegació del Govern per a abordar aquest tema.

La coalició va suggerir que a la reunió acudisquen units els batles, de Benissa, Calp, Teulada i Gata de Gorgos. Una petició a la qual es van sumar la resta de grups de la corporació municipal.

Per altra banda, el PSI va plantejar el perill que comporta la travessia d’aquesta mateixa carretera, la N-332, a l’entrada del nucli urbà de Benissa des de Dénia. Una zona que també ha estat escenari de nombrosos accidents greus, el més recent, a la fi del mes de març, en què un veí va resultar greument ferit i que a dia d’avui encara continua hospitalitzat, segons va recordar el portaveu dels socialdemòcrates, Paco Montagut.

Des de les files del PSI es va proposar fer un estudi que incloga diferents solucions, “com la construcció d’un pont elevat sobre aquest vial a l’altura del supermercat Mercadona, com els construïts a la localitat veïna de Calp”.

La proposta també va rebre el recolzament de tots els partits polítics, que van apuntar com a altres mesures possibles instal·lar semàfors i millorar la senyalització o delimitar les zones de pas de vianants.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?