General

Els 80, la dècada en què les estrelles del pop acudien d’incògnit a Moraira

Antonio Tro "Campana" i els integrants de la banda Sigue Sigue Sputnik
Antonio Tro “Campana” i els integrants de la banda Sigue Sigue Sputnik

“Venien d’incògnit i valoraven molt la intimitat d’aquesta costa. I sí, durant la dècada dels 80, ací van estar els músics més famosos del moment”. Antonio Tro Fluxà, “Campana”, va fer en aquests anys de cicerone de les grans estrelles del pop. Els va descobrir Teulada-Moraira, Benissa i Calp. Volien passar desapercebuts. No tots ho aconseguien. Antonio Tro esbossa un somriure quan li ve a la memòria la nit que va portar els integrants de Sigue Sigue Sputnik a una discoteca de Benidorm. “La van revolucionar”, afirma. També recorda que juntament amb la seua família va portar un dels germans del duo Bros, que llavors enamorava les adolescents, a sopar a un restaurant de Calp. “Quan es van assabentar que estava allí va començar a entrar més i més gent. Era una multitud. Es va córrer la veu. Vam haver d’eixir per la porta de darrere”.

Antonio Tro es va dedicar una mica de casualitat al negoci immobiliari. De jove tenia al cap viatjar per Europa i aprendre anglès, alemany i francès. Després volia tornar a la Marina Alta (ell és de Benissa) i col·locar-se de cambrer o en un hotel. Va marxar a Anglaterra i allí va conèixer la que després seria la seua dona. Va aprendre l’idioma amb detall i això li va servir per a fer amistat amb un agent de viatges de Londres, que era el que tenia relació amb les estrelles del pop i les convencia que a la costa de la Marina Alta estava el paradís. Arribaven amb avió a l’aeroport d’Alacant. I allí els esperava Antonio Tro, que s’encarregava de mostrar-los parcel·les i xalets.

“No puc revelar qui va comprar. Això és secret professional. Però sí que ha passat ja un temps i puc dir que van estar ací Alan Parsons, Robert Palmer, Eurythmics (la seua cantant era Annie Lennox) o John Taylor, de Duran Duran”, explica Campana (pràcticament tothom el coneix per aquest sobrenom).

Sí que és de domini públic que la ja morta Dolores O’Riordan, de The Cranberries, es va comprar una casa al litoral de Benissa. També va presentar un projecte, que no va tirar endavant, per a construir un refugi per a grans músics.

“Els 80 van ser una època fantàstica”, evoca aquest empresari que va fundar Casitas Moraira (ara Grupo Moraira). “Llavors venia unes cent cases a l’any. Feia amistat amb els clients. Agraeixen tenir algú en qui confiar».

Les estrelles del pop s’allotjaven sempre en el Swiss Hotel de Moraira. Campana conduïa un espectacular Lamborghini. Recorda que va portar en el cotxe a l’actriu britànica Honor Blackman, que va ser ‘xica Bond’ en Goldfinger. “Quan va baixar del cotxe, em va dir que amb el bigot em semblava molt a Sean Connery”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?