General

El Runar recull al·legacions en contra del Projecte del Taller d’Ivars

Amb el lema “Conservem el Taller d’Ivars” el col·lectiu El Runar de Benissa ha encetat una campanya de recollida de signatures per a al·legar contra el projecte de l’arquitecte Pascual Giner que comporta la demolició parcial de l’edifici. Per als conservacionistes el fet que el taller siga un edifici industrial no justifica que no forme part del patrimoni històric contemporani, representatiu de la societat moderna de la producció que va donar sentit al segle XX.

Segons els ecologistes, la reconversió de l’edifici per a usos culturals polivalents ha de tenir en compte que el valor de l’immoble no recau només en el volum sinó també en la conservació de la cultura material d’època, en les solucions constructives que es van utilitzar per a la construcció dels edificis en les diferents etapes del taller, en els representatius sistemes estructurals, “no tenint cap sentit reconstruir-lo amb un edifici nou i que es perda el testimoni de la tecnologia d’una època que té valor per si mateixa”, afegeixen en el document en el qual es presenten les al·legacions.

Així mateix, El Runar afirma que “la viabilitat de la conservació de les estructures de fusta, ferro i maçoneria i el seu valor cultural i històric, està acreditada pels informes del professor titular de Càlcul d’Estructures de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València Adolfo Alonso Durá i dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Benissa”. Respecte d’aquests informes, l’arquitecte Pascual Giner i l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, van assegurar que són “visuals” amb el que no resulten vàlids per a fer valoracions.

A més de la pervivència de l’edifici com es troba en l’actualitat els conservacionistes també exigeixen, en les al·legacions preparades perquè signen els ciutadans ,que “s’incloga en els usos prevists un espai on s’expose permanentment el material existent i el qual es conserva en l’ajuntament, a més del que puguen aportar particulars, sobre el procés de fabricació del moble que allí es realitzava”. El projecte per al Taller d’Ivars compta amb un pressupost inicial d’1 milió d’euros del que la Diputació d’Alacant s’ha compromès a sufragar el 60%.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?