General

El PSPV de Benissa demana una comissió per consensuar l’accés de Calp a l’AP-7

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 6 d’octubre de 2009:

El nou accés a l’autopista AP-7 des de Calp ha ocasionat una gran polèmica entre les diferents formacions polítiques de Benissa. Els socialistes ja han mostrat el seu rebuig i, segons va avançar el seu portaveu, Vicent Cabrera, anit tenien previst presentar al ple una moció sol·licitant la creació immediata d’una comissió política, centrada a consensuar un avantprojecte amb Calp i així evitar polèmiques entre dos pobles veïns.

Una fórmula, segons va apuntar Cabrera, en cerca “de l’enteniment entre ambdos pobles” i que puguen veure’s satisfets els interessos generals tant de Benissa com de Calp.

El líder socialista va afirmar que és “comprensible” que Calp aspire a tindre un accés a l’AP-7, però va afegir que “també ha d’entendre’s que Benissa es preocupe per protegir el seu terme municipal”. Cabrera va recordar que amb aquest avantprojecte, el Ministeri de Foment respon a una antiga petició de Calp, formulada sota mandat del PP.

Per això, Cabrera no accepta que els populars de Benissa i el batle en concret, ho comparen amb les obres paralitzades de la variant de Benissa, una obra que respon a una “reivindicació històrica de Benissa” i que “desgraciadament ha quedat paralitzada perquè el propietari de la constructora està sent investigat pel jutjat per la seua relació amb el cas Gürtel”.

El líder socialista va assenyalar dues possibles alternatives a debatre i consensuar amb la classe política de Calp, per després traslladar-les al Ministeri de Foment. Per una part es proposa crear el demandat accés a l’AP7 per Calp amb un traçat que només afecte al seu terme municipal, i per una altra, plantejar la millora de l’actual N-332, convertint aquest vial en un recorregut més segur. Dues propostes que els socialistes consideren “menys impactants” que l’actual avantprojecte plantejat per Foment.

CIBE-Bloc

Per la seua banda des del CIBE-Bloc, també proposen al batle i responsable de l’urbanisme benisser, Juan Bautista Roselló que convoque una reunió informativa, oberta a tota la ciutadania, perquè puguen conèixer tots els detalls d’aquest polèmic avantprojecte, el seu traçat i les seues possibles conseqüències.

La formació comenta que aquesta cita ha de trobar-se al marge i deixar que els veïns interessats també participen en el procés de participació pública sobre l’estudi de paisatge del traçat proposat per l’Estat per a l’enllaç de l’autopista AP-7 amb el municipi calpí, obert per l’ajuntament fins al pròxim 16 d’octubre.

Una actuació que tampoc és del gust dels membres de la coalició independent nacionalista, ja que segons va explicar el seu regidor, Xavi Tro, des del seu grup la consideren totalment “innecessària”.

I és que, tal com justifiquen des del CIBE-Bloc, per a ells, amb l’execució de la variant a la Nacional 332 al seu pas per Benissa, “ja se suprimirà el principal obstacle de trànsit per Calp”. A més, va agregar Tro, la proposta arribada des de Foment “afectaria greument el terme municipal de Benissa”.

Des del CIBE-Bloc, aprofiten a més per continuar reclamant el reinici de les obres de la necessària variant, “tan aviat com es puga”. La coalició apunta d’altra banda la necessària adequació del tram de la nacional 332 entre Benissa i Calp, com a punt negre que és, per evitar més accidents de trànsit a la zona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?