General

El PSI demana una solució a la deterioració de la xarxa de camins rurals pel pas de grans camions

La xarxa de camins rurals és una de les més afectades pel desenvolupament o l’expansió urbanística. Encara que en molts d’aquests vials està limitat el pes dels vehicles que circulen, la veritat és que la majoria suporten càrregues molt superiors a les permeses, acaben totalment deteriorats i creen un gran malestar entre els veïns i usuaris. El Partit Socialdemòcrata Independent (PSI) va posar aquest tema sobre la taula en l’últim ple per a denunciar certa permissibilitat i manca d’eficàcia en un problema que no té solució, almenys de moment.

El portaveu del PSI, Paco Montagut, ha assenyalat que molts d’aquests camins rurals tenen limitat el pas de vehicles amb una càrrega superior a les set tones però la realitat és una altra. Montagut cita com a exemples els camins de Benimarraig, que connecta Benissa amb l’Empedrola de Calp, el del Pouet del Moro o el del cementeri en els quals passen grans camions de fins a vint-i-cinc tones. “Això provoca que al poc de temps d’arreglar un camí d’aquests torna a estar en mal estat”, comenta el regidor. Aquest tema, segons la seua versió, ha estat tractat moltes vegades en les comissions informatives i fins i tot en el ple -el CIBE va presentar una moció sobre el camí de Benimarraig fa uns mesos- però “el problema continua existint i és necessari solucionar-lo”, comenta Montagut.

En el seu moment es va parlar d’aplicar una taxa als constructors i a les empreses de transports que utilitzen aquests vials però aquesta opció no és viable des d’un punt de vista jurídic. Com a possibles alternatives, el PSI planteja negociar amb ells la creació d’un cànon voluntari per a crear un fons i sufragar els costos de l’acondicionament dels camins rurals danyats. Si aquesta proposta no és factible solament queda donar ordre a la policia local i al guàrdia rural perquè controlen aquests camins i denuncien tots els vehicles que superen el pes autoritzat. “Estem parlant d’un problema important i per això ens agradaria que es debatera i es buscara una solució”, subratlla Montagut. Una petició que va ser assumida pel batle, Juan Bautista Roselló, ja que aquesta moció -o més aviat prec- passarà per la Comissió d’Urbanisme per al seu debat amb els tècnics.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?