General

El programa “Viu l’Estiu” torna amb noves propostes per a generar una major vida comercial, cultural i social en el nucli urbà de Benissa

Presentació del Viu l'Estiu a Benissa 2018
Presentació del Viu l’Estiu a Benissa 2018

“Viu l’estiu a Benissa” torna als carrers benissers amb noves propostes i altres ja vistes l’any passat ,que van possibilitar una major afluència de gent al centre històric del poble, amb cicles musicals, propostes gastronòmiques, culturals, comercials, turístiques o esportives. I és que al llarg de juliol, agost i part de setembre Benissa es projecta com un punt d’encontre per a veïnes i veïns i també per a aquelles persones que ens visiten en aquestes setmanes de vacances.

En paraules de Xavi Tro, regidor de Creama i d’Esports, “volem continuar allò iniciat l’estiu passat, on es va veure molta més gent pels carrers de Benissa a juliol i agost”.
Tro es va referir al “Viu l’Estiu a Benissa” com un innovador programa d’activitats que, a més, es vol potenciar amb el BeniBús, el nou servei gratuït d’autobús que connecta el nucli urbà amb la zona costanera del poble i la piscina del Collao.

Manuel Juan, regidor de Cultura, ha manifestat que “l’any passat ja vàrem poder veure que eixa fama que hi ha que a l’estiu no queda ningú pel poble i tot el món se’n va a la caseta o a la mar, va canviar, amb una Benissa més viva i amb més activitat social i cultural”.

En l’àmbit cultural, destaca el Cicle de concerts amb música (divendres alterns de juliol i agost) que comprèn des del jazz, la samba, boleros o música clàssica. També es recupera, amb el suport del Casal Cultural de Benissa, els “Llavadors Poètics”, en punts emblemàtics com el llavador de Santa Anna o el d’Orxelles.

Una altra novetat és la inauguració (27 de juliol) del programa d’intervencions plàstiques “Art al Ras”, que mostrarà el saber fer del Grup d’Artistes de Benissa (GAB) amb una temàtica cosmopolita, pel c/ Puríssima i altres indrets pròxims al nucli històric del municipi.

“Quan estàvem a l’oposició veiem que el poble es quedava buit a l’estiu, i en l’Equip de Govern pensem que el poble té el mateix potencial que la zona costanera en l’estiu, i per això preparem aquesta programació, com a reclam per a donar a conéixer el nostre patrimoni cultural, la nostra gastronomia o la nostra cultura”, va explicar Abel Cardona, batle de Benissa, esmentant altres propostes que busquen consolidar-se, com “les Food Trucks, el Mercat Juràssic o el #MoscatelízateBenissa”.

Per la seua part, Mari Carme Ronda, responsable d’espais museístics, es fa referir a la nova edició de l’Open Night, el 25 d’agost, “on molts negocis i tendes de Benissa obrin les seues portes fins a altes hores de la nit”. Una proposta que es veurà complementada amb La Nit en Blanc, “un esdeveniment amb molta repercussió en ciutats i pobles on els espais museístics del poble, la Casa Museu Abargues i L’espai d’Art Contemporani S. Soria, també obriran les seues portes fins la matinada, a més d’altres activitats de música en directe o tallers infantils d’art i d’història de Benissa”, va assenyalar Ronda, sense oblidar l’activitat de turisme actiu “Capvespres benissers amb Jeep”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?