General

El món del motor arriba a la Fira i Porrat de Benissa

Un grup de festers a la carpa instal·lada per a la Fira i Porrat en 2011.
Un grup de festers a la seua carpa

L’olor dels deliciosos xurros, el so de la tómbola, que anuncia el guanyador d’un enorme peluix, i les colorides llums de les atraccions infantils tornaran a estar presents aquest cap de setmana a la Fira i Porrat de Sant Antoni de Benissa.

De nou Benissa ix al carrer disposada a rebre els veïns de la Marina Alta i viure aquests dies grans de festa. I és que tot està preparat perquè ningú es quede a casa. Per combatre les baixes temperatures convé posar-se roba d’abric i, pel que fa a la crisi no cal preocupar-se, ja que enguany, les atraccions han baixat de preu.

Hui divendres, 21 de gener, a les 18.30 tindrà lloc el teatre que han preparat els benissers de la tercera edat al Centre Social Bèrnia. A les 20.00 es presentarà el llibre “Entre llops”, d’Eugeni-Adolf Monjo, en el saló d’actes de la Seu Universitària.

Aquesta presentació coincidirà amb la conferencia-col·loqui sota el títol “Nova normativa sobre la tinença i manipulació d’Equips-Associació Eqüestre”, a càrrec de veterinaris d’Integral Equina, que se celebrarà a la sala de conferències del Centre Cultural. Per la nit, a les 22.30, es representarà l’obra “Morir (o no)”, pel grup de teatre de la Universitat d’Alacant i a benefici de la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta 2011, que venen les entrades al preu de cinc euros.

Demà dissabte la jornada començarà a les 19.00 amb la inauguració de la compravenda-exposició de vehicles nous, d’ocasió i motocicletes que s’instal·larà al carrer Nou, Sant Pere, Fra Humilde Soria, passeig Dolors Piera, Dr. Vicent Buigues i plaça Jaume I. A les 20.30 se celebrarà la Trobada de Corals al Centre d’Art Taller d’Ivars.

El diumenge, i continuant exposades les últimes tendències del motor i els cotxes seminous a preus increïbles, l’Escola de conducció T.T. Les Vinyes exhibirà com es condueixen els cotxes tot terreny i de rescat. Vehicles que després seran exposats als carrers Palmera i Pare Andrés.

Un matí en el qual no faltarà el Dia de la Bicicleta, l’exhibició d’ocells cantors i les partides de pilota del Circuit Bancaixa.

Tast d’embotits

Al migdia els visitants podran tastar, de forma gratuïta, els millors productes típics del municipi com són els embotits i que donaran pas al segon concurs gastronòmic que, aquesta setmana, tindrà a la paella da’abdejo i espinacs com a protagonista.

El teatre infantil, amb l’obra “En Concert” i l’actuació de danses del grup l’Esbart Dansaire tampoc faltaran aquest diumenge que finalitzarà amb una xocolatada popular.

Amb una atapeïda agenda, per a aquells que vulguen anar a tots els actes, no es pot passar per alt acudir al quiosquet dels festers de la Puríssima Xiqueta que ofereixen una ruta de tapes típiques al mòdic preu d’un euro cadascun d’elles.

Després d’aquest cap de setmana, arribarà el divendres 28 de gener per celebrar el Dia del Xiquet -en el qual totes les atraccions de fira tindran un preu únic d’1.50 euros- i inaugurar el mercat medieval.

Els carrers del centre històric faran retrocedir el visitant fins l’edat mitjana amb els millors llocs de menjar i artesania. Enguany el mercat medieval presenta novetats i el més important, segons el batle, “l’ajuntament, en aquests temps de crisi, no es gastarà ni un euro ja que els organitzadors no cobraran per fer-ho”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?