General

El dissabte homenatjaran “Paco La Parra” amb un concert i la presentació d’un llibre

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benissa ha organitzat un concert homenatge a la figura de Francisco Ginestar Esquerdo, més conegut com Paco la Parra. L’acte tindrà lloc aquest dissabte 7 de febrer, a les 20.15, a l’església de la Puríssima Xiqueta de Benissa.

Concretament, la programació d’aquesta activitat té dues parts: d’una banda, la presentació del llibre “Òrgans i organistes de Benissa”, de Joan Josep Cardona Ivars, editat per la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de la Parròquia de Benissa, l’Obra Social CAM i el Calendari dels Brillants, i d’altra banda, el concert pròpiament dit. La part musical serà interpretada per la Coral Teuladina, acompanyada per l’organista Josef Lammerz i sota la direcció de Pere Romà, i per la Coral Benissenca, acompanyada per l’organista Ignasi Jordà, dirigits per Javier Santacreu.

Francisco Ginestar Esquerdo (Benissa 1936-2008), era conegut per la seua vinculació a l’activitat cultural de Benissa i per la seua formació musical. Era membre de la Banda de Música de Benissa, de l’Orfeó Benissenc i de la Coral Teuladina. Va ser també organista titular de la Parròquia de Benissa des de 1964 fins la seua mort, l’any 2008.

Pel que fa a la seua vida social, cal destacar que va ser regidor de Cultura des de 1964 a 1971; va ser designat jutge de pau, distinció que va exercir entre 1971 i 1972. Altres associacions, com la Societat Cultural i la Junta de Festes de la Puríssima, van ocupar part de la seua activitat cívica desenvolupant càrrecs de gestió.

Professionalment va ser director de les oficines de la CAM (antiga Caixa d’Estalvis del Sud-est d’Espanya), a les dependències de Benissa (dues èpoques) i de Teulada. A la de Benissa va gestionar la creació de l’Aula de Cultura Pare Melchor.

El regidor de Cultura, Xavi Tro, ha manifestat que “encara que els millors homenatges es fan en vida, lamentablement en aquest cas no va poder ser així. Però Francisco Ginestar “Paco la Parra” tindrà l’homenatge que es mereix, per molts motius, entre els quals podríem destacar la seua vinculació amb la música del nostre poble. Als anys seixanta, ocupant el càrrec que jo actualment ostente, es va dedicar a refer la banda de música que estava desfeta, a adquirir i renovar tot l’instrumental, dotar els músics d’uniforme i dignificar la seua figura i la del director”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?