General

El Club Nàutic de Benissa, abocat al tancament “si l’administració no ens dóna garanties”

Estat en què ha quedat el Club Nàutic de Benissa
Estat en què ha quedat el Club Nàutic de Benissa

El director gerent del Club Nàutic Les Bassetes a Benissa, Francisco Cabrera, ha assenyalat de manera taxativa que, “si des de l’Administració pública no ofereixen les garanties suficients perquè els socis afronten econòmicament la reconstrucció dels dics i les instal·lacions portuàries, ens veurem abocats a tancar el port”. Quaranta famílies, entre marineria i treballadors del restaurant, baret i club de busseig, es veurien afectades per aquesta decisió.

El pas de la borrasca Gloria ha deixat imatges dantesques en un dels ports esportius amb més encant del litoral a la comarca de la Marina Alta. “Ha sigut devastador. Ni els més vells del lloc recorden una tempesta marítima tan gran. Les instal·lacions i gran part dels dics han sigut arrasats per la força de la mar” ha posat de manifest Cabrera, afegint que, “per fortuna les alertes meteorològiques han avisat amb antelació suficient i hem aconseguit traure a sec totes les embarcacions i pràcticament cap ha patit danys importants”.

Des del port, han calculat que algunes ones, han arribat a superar els 8 metres abans de colpejar contra el dic. Els danys ocasionats són perfectament visibles en el dic d’estribord, que haurà de “refer-se en gran part”. Com a detall, el camió grua situat sobre el pantalà i amb un pes de més de 30 tones, va ser “mogut del seu lloc aproximadament 10 metres”. Quant al dic de babord, els danys són encara més quantiosos i “està totalment destruït”. Pel que fa a les instal·lacions, com l’edifici social, el club de busseig i un dels barets, la força “ho ha devastat tot”. A més, el port haurà de ser dragat, tal com assenyala el seu director gerent.

Cabrera ha volgut deixar clar també, que el Club Nàutic Les Bassetes, arrossega igual que molts altres del litoral valencià, la problemàtica de la concessió. “Portem molts anys en precari. Fins ara la concessió era anual, però des de fa algun temps la renovació ha passat a ser mensual i això -en paraules del director gerent del port-, posa els socis del club en un gran dilema, ja que podria donar-se el cas que, si es decideix continuar amb l’arranjament dels desperfectes ocasionats per la tempesta marítima, podria vindre una empresa de fora, optar i nosaltres quedar-nos al carrer amb la consegüent pèrdua econòmica”.

En aquest últim context, des del port han posat de manifest que, “nosaltres estem disposats a invertir, però amb una sèrie de garanties, com per exemple que ens donen 15 anys o directament una nova concessió a 30” assenyalant de manera taxativa que “no volem pegats”.

Quant a les administracions públiques, Cabrera ha posat de manifest que des de l’Ajuntament la preocupació i les visites del batle de Benissa, Arturo Poquet, han sigut continues. En aquest sentit esperen la visita aquest dilluns del vicepresident del Consell, Rubén Martínez Dalmau, que ha confirmat la seua presència i finalment el dijous de la setmana vinent es desplaçarà a València, on hi ha prevista una reunió amb el director general de Costes.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 26 de gener de 2020 al diari electrònic ALICANTE PLAZA.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?