General

El Bloc proposa una subvenció per pintar les façanes del centre històric

El BLOC demana que s’incloga en els pròxims pressupostos una quantitat per a impulsar una campanya de pintura en les façanes de les cases ubicades al centre històric.

El portaveu del BLOC Benissa Xavi Tro, regidor que també té delegada la Regidoria de Patrimoni Històric, demana al batle i regidor d’urbanisme que incloga en els pressupostos generals del 2011 una quantitat per a impulsar una campanya de pintura en les façanes de les cases ubicades al centre històric de Benissa. Una demanda pareguda a la que ja va fer el regidor nacionalista en gener del 2005 per mig d’una moció presentada al ple i que va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals, però que com tantes propostes és va quedar oblidada en un calaix, com molt bé recorda Xavi Tro.

Ara, quasi 5 anys després, i en moments de crisi econòmica, el regidor nacionalista espera que les dos forçes municipals que estan en la comissió de govern (PP i PSD) donen suport a aquesta proposta, així com també el grup municipal socialista. Segons Xavi Tro els motius són molts: “El carrer més important del centre històric, La Puríssima i la resta de carrers del centre històric de la part sud de Benissa han patit durant mesos unes obres que s’han allargat excessivament i amb aquesta mesura premiaríem els veïns d’alguna manera, tot i que el premi seria compartit amb tots els benissers perquè aquest carrer es un aparador per a tot el poble. També amb l’aprovació d’aquesta mesura ajudariem els professionals de Benissa del sector de la construcció i la pintura, que tindran més feina que de costum i finalment també als professionals que es dediquen a la venda de la pintura. En el pressupost de l’exercici pròxim (2012) també caldrà destinar una subvenció d’aquestes característiques per a les façanes de les cases del carrer Sant Nicolau, actualment en obres i de la resta del centre històric benisser de la part nord de Benissa”.

Per tant, el que demanem des del BLOC de Benissa és que es lliuren unes xicotetes ajudes en forma de subvencions als propietaris d’aquestes cases per al condicionament i rehabilitació de les façanes del centre històric benisser i contribuir d’aquesta manera a la millora del cor històric del nostre municipi. Aquestes subvencions hauran d’anar destinades necessàriament només a l’adequació, neteja i pintura de les façanes que donen al carrer. Subvencions que alhora des de l’Ajuntament de Benissa caldria demanar a altres institucions superiors com poden ser la Diputació d’Alacant, la Generalitat Valenciana o el Govern Central.

Des del BLOC de Benissa estan segurs que el resultat d’aquesta iniciativa serà molt bo perquè “estem contribuint entre tots a la millora del nostre municipi convertint així el nucli antic en un reclam turístic més que pot oferir el nostre municipi alhora que ajudem a les xicotetes empreses, professionals i empresaris benissers que no passem pel seu millor moment”, ha afirmat el seu portaveu. I “recordem que un reclam turístic es també un reclam econòmic. Per tant esperem que en el pròxim ple on tractàrem els pressupostos municipals per al pròxim exercici puguem anunciar l’aprovació d’una subvenció per a ajudar els propietaris de cases del nucli antic del municipi a rehabilitar les seues façanes per a millorar el seu aspecte i la seua conservació contribuint així a la reactivació d’una de les zones més emblemàtiques de la nostra localitat”.

Des d’aquest partit indiquen que “L’únic requisit, que segons el nostre parer caldrà demanar per a poder presentar la sol·licitud i optar a aquesta ajuda serà de demostrar que s’és el propietari d’una casa al centre històric i demostrar que eixa subvenció ha anat destinada a la finalitat pel que s’ha donat”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?