General

El Bloc presentarà al pròxim ple dos mocions relacionades amb l’economia familiar

Logo del Bloc - Coalició Compromís
Logo del Bloc – Coalició Compromís

El grup municipal Bloc de Benissa – Coalició Compromís a l’Ajuntament de Benissa, per mig del seu portaveu, Xavi Tro, presentarà al pròxim ple ordinari de desembre dos mocions relacionades amb l’economia familiar tan malmesa en els últims temps. D’una banda hi ha el sobreendeutament amb les entitats bancàries al qual estan sotmeses moltes famílies i d’altra el drama dels desnonaments que estan patint també algunes famílies que no arriben a final de mes i no poden fer front a la seua hipoteca. Per tot això, el Bloc de Benissa demanarà a la resta de grups municipals el vot afirmatiu a estes dos mocions.

En la primera d’elles es demana el recolzament a la Proposició de Llei presentada pel grup parlamentari Compromís a les Corts Valencianes en contra del sobreendeutament familiar incorporant límits en el crèdit hipotecari i en la segona d’elles sumant-se a la iniciativa d’altres ciutats de l’estat espanyol, com ara Saragossa o Montoro, entre d’altres, per tal de que l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Rosselló ordene a la policia local del nostre municipi que no participe en cap ordre de desnonament i cancel·le qualsevol tipus de contracte que tinga subscrit amb una entitat bancària que practique un desnonament al nostre municipi, fent nostra la veu del carrer: Hem de rescatar persones, no bancs.

El portaveu de la Coalició Compromís a Benissa, Xavi Tro considera que les accions per a evitar drames personals i familiars causats pels desnonaments, “passa per fer i aprovar accions concretes, i no per reunions bilaterals i declaracions de bones intencions com han fet el PP i el PSOE al Congrés dels Diputats recentment”.

L’adopció d’estes mesures no és gens utòpica, perquè aporta solucions factibles i fàcils de prendre per part de les administracions públiques amb la finalitat d’acabar amb eixe greu problema dels desnonaments i del sobreendeutament familiar, ha afirmat el portaveu nacionalista.

De fet, la proposició de llei, “està totalment en sintonia amb el criteri de l’advocada general del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, Juliane Kokott, qui ha dictaminat que la llei espanyola no garanteix la protecció eficaç dels consumidors front a les clàusules abusives de les hipoteques”.

Principalment, aquesta proposta busca “defensar les persones i establir mecanismes que reequilibren la relació entre els consumidors i les entitats bancàries, amb el clar objectiu de posar fre al gran abús que la gran majoria de bancs han fet amb les hipoteques”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?