General

Cossos de seguretat de Benissa participen en un simulacre al Túnel del Mascarat

Simulacre en l'interior del túnel del Mascarat
Simulacre en l’interior del túnel del Mascarat

Abertis autopistas va realitzar ahir per la nit un simulacre d’accident a l’interior del túnel del Mascarat, situat a l’autopista AP-7 entre Calp i Altea. En l’exercici, que s’ha desenvolupat amb èxit, han participat més de 100 persones entre cossos operatius, figurants, observadors i assistents.

Aquest simulacre ha estat realitzat per Abertis autopistas amb la col·laboració de la Demarcació de Carreteres i en coordinació amb la Guàrdia Civil, la Direcció General de Trànsit, el Centre de Coordinació d’Emergències a través del 112, Bombers de la Diputació d’Alacant, SAMU, Protecció Civil i els ajuntaments de Calp, Benissa i Altea.

Les primeres conclusions permeten valorar de manera positiva el desenvolupament i resultats del simulacre. En les pròximes setmanes, els observadors assistents elaboraran el seu informe. Aquest simulacre servirà per a avaluar els actuals procediments d’emergències i per a millorar la coordinació de tots els agents intervinents, redundant en una millora del servei i de la seguretat vial del trànsit que circula per l’autopista.

L’exercici ha consistit en la simulació d’un accident entre tres turismes a l’interior del túnel i del posterior incendi d’un d’ells; a causa del tall de la calçada, es produeixen retencions a l’interior i l’exterior del túnel, provocant ferits de diversa consideració.

Amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte sobre el trànsit, el simulacre s’ha realitzat de nit, començant a les 23.00h, i ha durat prop de 3 hores, més els temps de preparació prèvia i desmuntatge final de l’operatiu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?