General

Constituïda la Taula de participació XarxaSalut a Benissa

Taula de participació Xarxasalut
Taula de participació Xarxasalut

Aquest dimecres, 20 de febrer, es va constituir la taula de participació XarxaSalut, és a dir, l’òrgan de participació municipal per a impulsar les accions de promoció d’aquesta àrea.

XarxaSalut es crea com un marc d’actuació per a reorientar les accions de promoció de la salut al País Valencià que ja s’estan realitzant, junt amb les noves que es poden dur a terme cap al reconeixement que totes les accions en l’àmbit local poden tindre un impacte sobre la salut de les persones. Per tant, cal treballar per a la salut des de la intersectorialitat, i acompanyar els espais per a la participació ciutadana.

Des de l’Ajuntament i amb el suport de Salut Pública de Dénia, s’ha engegat l’Espai de Participació XarxaSalut, constituint l’òrgan que ha de contribuir a l’impuls de les accions de promoció de la salut al municipi. Aquesta acció comunitària implica a la ciutadania, als professionals i a l’Administració.

El fet que Benissa forme part d’aquesta xarxa, adherida al IV Pla de Salut de la Comunitat, permet contribuir a la reducció de desigualtats en salut en l’àmbit local, així com a millorar la participació, convivència i cohesió social al poble.

L’acte que es va celebrar a la Sala de Juntes de l’Ajuntament de Benissa, va comptar amb la presència de Carol Ivars, regidora de Sanitat, junt amb tècnics de l’ajuntament de les regidories de sanitat, esports, igualtat i participació. També van constituir la taula, persones referents del centre de salut de Benissa, Peques y Más i representants de la tercera edat, l’AECC, AMPA, UPC i dues representants de l’alumnat de l’IES Josep Iborra.

L’objectiu de XarxaSalut és establir un marc d’acció comú, amb exemples de bones pràctiques que faciliten el desenvolupament de la perspectiva de la salut en totes les polítiques en l’àmbit local.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?