General

Conclou el 1r Congrés Nacional sobre els Riuraus

El riurau de Casa Llebra (foto del flickr de charlifuster)
El riurau de Casa Llebra a Benissa (foto del flickr de charlifuster)

Aquest cap de setmana passat s’ha desenvolupat a Benissa el I Congrés Nacional “El paisatge dels Riuraus: Arquitectura, herència i reptes”, una trobada acadèmica organitzada amb l’objectiu de crear consciència de la importància de conservar aquest bé cultural i donar-li valor des del punt de vista turístic, com a escenari i com a peça d’identitat pròpia.

Pepa Martí, regidora de Cultura, va manifestar la seua satisfacció per la gran acollida que ha tingut el congrés. A més, va recalcar que aquesta cita acadèmica ha vist la llum gràcies al treball, la il·lusió i el compromís de moltes persones que han format part dels comités científic i organitzador que han estat treballant durant molts mesos.

Per la seua banda, Rosario Navalón, de l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la Universitat d’Alacant, en la ponència que va clausurar el congrés, va destacar el valor turístic d’aquesta joia arquitectònica, i va emplaçar a la seua explotació com a recurs turístic, com a element diferenciador a la Marina Alta.

Les institucions implicades al congrés han sigut la Universitat d’Alacant, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, l’Associació Riuraus Vius, el Col·lectiu El Runar, la Federació Escola Valenciana i la Regidoria de Cultura. A més, l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert col·laborarà publicant les actes del congrés.

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?