General

Comunicat de la Xarxa de Dones de la Marina Alta amb motiu del 8 de març

Cartell de la Xarxa de Dones de la Marina Alta amb motiu del 8 de Març
Cartell de la Xarxa de Dones de la Marina Alta amb motiu del 8 de Març

Amb el lema “El 8 de març les dones parem el món”, la Xarxa de Dones de la Marina Alta s’adhereix a la Vaga Feminista i fa una crida a secundar la vaga del 8 de març.

La Xarxa de Dones de la Marina Alta s’adhereix al conjunt del Moviment Feminista en la convocatòria de la VAGA FEMINISTA per al pròxim 8 de Març, integrada en la campanya per la Vaga Internacional de Dones i promoguda per les feministes de diferents països del món. em una crida a les entitats públiques o privades, a l’administració, a les associacions, a la ciutadania en general perquè faciliten la vaga, i a totes les dones en particular perquè facen vaga.

El 8 de març pararem tots els treballs, fins i tot aquells que realitzem gratuïtament a les llars i espais privats. Perquè ja n’hi ha prou de dones, xiquets i xiquetes víctimes del terrorisme masclista. Perquè ja n’hi ha prou de la disposició i manipulació dels nostres cossos i de les nostres vides. Perquè no som mercaderies ni objectes al servei de desitjos aliens o del mercat de consum. Perquè no consentim que ser dona siga la principal causa de pobresa, i amb més incidència encara quan es té més de 45 anys, s’és migrant, racialitzada, tenir diversitat funcional o una imatge allunyada de la normativitat.

Perquè la precarietat ens porta a ser treballadores a temps parcial, sense haver-ho desitjat, i les més exposades a l’atur, amb pitjors prestacions socials i jubilació. Perquè no volem seguir sent la mà d’obra gratuïta que compensa les retallades pressupostàries als àmbits de la salut, serveis socials i educació.
Perquè els llocs més alts de la política i de les empreses estan copats majoritàriament per homes, són ells qui prenen les decisions, ja prou del sostre de vidre.

Denunciem l’absència de polítiques que acaben amb els feminicidis. Denunciem la violència a què se’ns sotmet pel fet de ser dones, una violència que ens amenaça de manera física, verbal, econòmica i moral; que ens viola, que ens sotmet a assetjament, que ens menysvalora, que abusa de nosaltres. Violència social, institucional i sistemàtica. Denunciem la bretxa salarial entre homes i dones, la precarietat laboral, l’assetjament sexual en el treball, la no conciliació familiar. Denunciem la bretxa de gènere que no ens permet accedir als llocs que ens corresponen per dret i per mèrits propis. Denunciem que les nostres germanes procedents d’altres cultures i que viuen en el nostre país no siguin reconegudes com subjectes de ple dret, afegint-se a la seva condició de migrants la de ser dones en una situació de gran vulnerabilitat. Denunciem també la homofobia i la transfobia com una forma més de violència masclista.

Prou ja de tantes violències i desigualtats!

Per això ens convoquem a paralitzar tota la societat des de quatre àmbits:
Llars, deixem les tasques domèstiques i fem només serveis mínims en la cura i l’atenció familiar; consum; treballs de tot tipus, legals o d’economia submergida, a l’àmbit públic o privat; i estudis.

A la vaga de cures!
A la vaga de consum!
A la vaga laboral!
A la vaga estudiantil!

Vos convoquem, el divendres 2 de març, a la Concentració-Manifestació comarcal que, amb el lema “El 8 de març les dones parem el món”, tindrà inici a les 19,30h. a la Glorieta de Dénia. Serà un bon moment per reivindicar els drets de la dona i parlar de la Vaga Feminista del 8 de Març.

ENS VOLEM LLIURES, ENS VOLEM VIVES!
XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?