General

Compte enrere per a la primera prova de triatló en la història de Benissa

Presentació del I Benissatló
Presentació del I Benissatló

La història de Benissa escriu un nou i il·lusionant capítol amb la celebració de la I Benissatló, una prova que està cridada a ser una de les grans cites en el calendari de molts amants d’aquesta modalitat esportiva. Dissabte que ve 22 d’octubre el nostre municipi es prepara per a acollir més de 150 participants vinguts de diferents punts de l’Estat Espanyol i del País Valencià per a disputar una competició que combina 750 metres de natació, 20.5 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres de cursa que transcorreran per un traçat complex que combina dos nuclis; àrea costanera i zona urbana.

El I Benissatló no serà un triatló més. Es tracta de la posada en escena d’un esdeveniment esportiu que va començar sent un projecte i que ja és una realitat gràcies al suport de diferents clubs organitzadors de la prova juntament amb l’Ajuntament de Benissa. Atletisme Benissa, el Club de Natació de Benissa, el Club Nàutic Les Bassetes, Benissactiva i la Regidoria d’Esports capitanejada per Adrian Cabrera han preparat un triatló que aspira a convertir-se, des de la seua inauguració, en un esdeveniment únic a la regió.

I és que, parlem d’un entorn privilegiat i únic del qual podran gaudir no només els participants sinó també les seues famílies i tots els aficionats que decidisquen acostar-se fins ací per a gaudir de l’esdeveniment. L’entorn de Benissa, que compta amb platja i muntanya als seus voltants, ha permés a l’organització preparar un circuit tècnic, però molt atractiu quant als paisatges i als enclavaments turístics pels quals transitarà la prova. Al seu torn, des de l’organització s’han proposat elaborar un itinerari amb trams més complexos per a aportar-li un plus de dificultat als triatletes. Cabrera ha dit que “aquesta és l’única manera de diferenciar-nos respecte a altres municipis i ser més atractius que la resta”. Al que ha afegit, “el meu objectiu i el del batle és que aquesta prova tinga una dimensió autonòmica i estatal, i que el nom de Benissa s’escolte a Orense, Cadis o Sant Sebastià”.

És per això que des de l’ajuntament està previst presentar ‘Benissatló’ en la pròxima Fira Internacional de Turisme FITUR sota el paraigua de “Benissa Natursport” amb l’objectiu de fer créixer la prova en futures edicions.

Adrian Cabrera ha tancat la seua intervenció manifestant que “amb pocs diners, una mica d’imaginació, creativitat i moltes hores de treball estem aconseguint que Benissa siga un referent esportiu a nivell estatal”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?