General

Compromís alerta que el deute del Consell amb Benissa és ja de més d’1 milió d’euros i que part serà de cobrament dubtós

Logo del Bloc - Coalició Compromís
Logo del Bloc – Coalició Compromís

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro, ha tornat a denunciar públicament el deute que manté la Generalitat amb el municipi de Benissa i que ja arriba als 1.022.702 euros d’euros, augmentant progressivament. Una situació insostenible produïda, segons afirmen des de la formació, per la pèssima gestió econòmica, el malbaratament de recursos públics i la corrupció del Partit Popular comandat per Francisco Camps primer i per Alberto Fabra després.

En eixe sentit, el regidor nacionalista ha presentat una instància dirigida als serveis econòmics de l’Ajuntament per tal que calculen quina part d’eixe deute es pot considerar ja de “cobrament dubtós” i conèixer d’aquesta manera quina quantitat exacta ja poden donar els ciutadans de Benissa per pràcticament perduda, donant per segur que ja molt difícilment es podrà cobrar.

El portaveu de la coalició valencianista ha explicat també que aquest deute és una mostra clara de fins a quin punt els impagaments del Consell estan dificultant la tasca dels ajuntaments i perjudicant la ciutadania, alhora de ser un contrasentit parlar d’estalvi, retalls, d’apretar-se el cinturó i de rebaixar dèficit i buscar el superàvit, si la màxima institució dels valencians no paga el que deu i continua malbaratant i gastant diners públics en projectes sense sentit, mentre que els benissers i tot el poble valencià necessita eixos diners, que d’altra banda són seus.

Alhora, des de Compromís Benissa lamenten i volen informar als ciutadans de Benissa que en cas de superàvit en els comptes municipals no es podran fer servir eixos diners invertint-los en aquelles coses més urgents i que més necessita el poble. Segons ha declarat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament, “ens sembla fatal que eixa quantitat no puga anar a la gent del poble i a les seues necessitats sobretot ara que és quan la gent més ho necessita“. Per a Tro, hi ha 7.500 municipis a l’estat espanyol amb superàvit i gràcies a l’última modificació de la Constitució Espanyola en el seu article 135 que van pactar el PSOE i el PP en l’anterior legislatura “eixos diners han d’anar obligatòriament als bancs i no a les persones“.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?