General

Calendari d’un retrobament

Carmen Portillo i Pepita Llopis, les dues dones que van viure juntes durant la Guerra Civil a Benissa quan tenien set anys, seran rebudes amb magnificència en el poble 67 anys després que ambdues hagueren de compartir casa quan una de les dues fugia dels bombardejos de Madrid. L’atzar tornarà a unir aquestes dues amigues de la infantesa que a més van néixer el mateix dia del mateix any, el 29 d’abril de 1929, encara que una a Benissa i l’altra a Madrid.

Des del barri de Benalúa d’Alacant i des de la capital d’Espanya i Santa Cruz de Tenerife arribaran tots els afins de les dues protagonistes que viuran molt emotivament aquest retrobament. En l’ajuntament els esperarà de bon matí el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, i més tard es realitzarà una visita guiada pel poble. En aquest recorregut ambdues famílies esperen poder localitzar la casa en què aquelles dues xiquetes de 7 anys van passar moments inoblidables en aquells temps tan difícils.

Missa en la Puríssima Xiqueta

Tant Carmen Portillo com Pepita Llopis estan molt il·lusionades amb la celebració d’una missa en l’església de la Puríssima Xiqueta, un acte que encara no saben si es podrà portar a terme per problemes d’agenda del temple benisser.

La trobada finalitzarà amb un menjar en el restaurant “Cantó” on està previst que acudisquen un total de 25 familiars tant de Carmen com de Pepita. Tots gaudiran de la gastronomia local recordant els fets passats i contant l’evolució de les dues famílies després de la seua separació fa 67 anys.

Aquesta trobada ha estat possible gràcies al germà de Carmen Portillo, Manuel, que igual que la seua germana va agafar un tren des de Madrid cap a Benissa amb la finalitat d’evitar la mort i el patiment que la població infantil vivia en aquells moments en la capital.

El dia que van arribar a Benissa Manuel es va posar malalt de manera que el van separar de la seua germana. Finalment va acabar vivint amb una altra família. Més de 60 anys més tard va ser ell qui va iniciar la recerca de les persones amb qui van compartir una part del temps que va durar la Guerra Civil. L’atzar va permetre que Manuel trobara Pepita Llopis, la senyora amb qui havia estat Carmen. Després d’una telefonada les filles de Carmen i Pepita han organitzat el viatge que durarà del 12 al 15 d’octubre vinent. Les dues famílies tenen previst estar a Alacant i el dissabte es traslladaran a Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?