General

Benissa sol·licitarà beneficis fiscals per als agricultors afectats per la sequera

Bancal
Bancal

Benissa sol·licitarà al Ministeri d’Agricultura beneficis fiscals per a aquells agricultors que estan patint els efectes de la sequera al municipi. El pròxim ple extraordinari que es farà aquest dimarts 28 de juliol serà l’òrgan encarregat d’aprovar aquesta moció, proposta pel Grup Popular en l’última Comissió d’Hisenda, on va ser aprovada per unanimitat.

Segons es desprèn d’un informe de l’Associació Valenciana d’Agricultors – ASAJA, l’escassetat de precipitacions està afectant el quallat de la fruita i també els cultius de secà, com el raïm, l’olivar i els fruits secs. Per això, des de la Regidoria d’Agricultura, a càrrec del regidor Adrián Ivars, s’ha cregut necessari sol·licitar a l’administració estatal una sèrie de mesures com l’exempció de l’IBI rústic, l’aplicació del mòdul zero a la declaració de l’IRPF i un pla de crèdits bonificats a tots aquells agricultors i ramaders que s’hagen vist afectats per la sequera. També es reclamarà una moratòria d’un any sobre el capital del préstec i els interessos en els casos de tots aquells agricultors que tinguen plans de millora o de primera instal·lació per a joves.

Adrián Ivars ha declarat que “som conscients de la situació de sequera extrema que estan patint els nostres cultius i amb aquesta mesura es pretén beneficiar en la mesura del possible els agricultors, en aquest cas, amb avantatges fiscals”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?