General

Benissa prepara un procés d’urgència per a ampliar el cementeri després de quedar desert el concurs dos vegades

Imatge del projecte d'ampliació del cementeri de Benissa
Imatge del projecte d’ampliació del cementeri de Benissa

La manca de nínxols al cementeri de Benissa ha obligat l’Ajuntament a impulsar un projecte d’ampliació del cementeri en aquests últims mesos. La sorpresa ha arribat en veure que cap empresa s’ha presentat als concursos d’adjudicació de les obres. El pla ha eixit a licitació fins en dos ocasions, i en ambdues ha quedat desert.

Això ha obligat l’Ajuntament a preparar un procés d’urgència amb la finalitat de trobar una empresa que puga desenvolupar els treballs d’ampliació previstos i tindre la disponibilitat necessària per a 2023 en el cementeri. La idea que planteja l’Ajuntament és acollir-se a la normativa que permet en aquests casos obrir un pla per a convidar algunes constructores perquè coneguen el projecte i la inversió i veure si els resulta interessant a alguna d’elles.

El pla es va posar en marxa davant la falta de nínxols. Els últims anys han elevat el nombre de morts, sobretot per la Covid, la qual cosa va fer necessari avançar l’ampliació del cementeri. La idea estava entre els plans del consistori abans de la pandèmia, però el coronavirus va obligar que abans que finalitzara 20222, almenys, s’adjudicara l’obra.

Per això s’ha tret l’actuació a concurs enguany. La primera vegada per 190.506 euros i el dia 1 de desembre com a termini per a presentar projectes. Però en no optar cap empresa, es va fer un segon intent, amb les quantitats revisades i augmentades. Aquesta vegada amb una partida de 227.744 euros i fins al 14 de desembre de termini, però tampoc ha despertat l’interés de mercantils de la construcció.

Per això, l’Ajuntament estudia els paràmetres que permet la llei per a poder encarregar l’obra de manera urgent, és a dir, cridant a diverses empreses, però sense procés de publicitat, amb la finalitat d’accelerar l’actuació i que la localitat no es quede sense nínxols. L’obra prevista consisteix en una ampliació del recinte, on l’última actuació va ser el 2018.

Àrea d'actuació al cementeri
Àrea d’actuació al cementeri

El nou bloc serà una mena de prolongació dels anomenats W al carrer principal. L’edificació es configurarà en quatre plantes de nínxols dobles. Aquests, a la seua vegada, estaran compartimentats individualment. La coberta serà a dos aigües amb acabat en teula ceràmica corba. En la façana sud, de major longitud, se situaran 40 unitats i en la façana nord 36, numerats en cada façana des del número 1, d’esquerra a dreta i de baix cap amunt.

Al voltant de la nova construcció es construirà una base de formigó com a vorera o terrassa en la qual se situaran tres jardineres quadrades enfront de cadascuna de les dos façanes principals, en les quals es plantarà 1 xiprer en cadascuna d’elles, amb un total de 6 exemplars. Es construirà una escala amb replanell intermedi per a accedir directament des del carrer inferior.

Millores als carrers i més portes

L’ample lliure des de les façanes principals fins a les jardineres serà de 2.60 metres. A continuació i enfront de la façana nord es preveu l’execució d’un carrer de 4.50 metres d’ample amb paviment asfàltic. Al final de la via s’adequarà un camí provisional per a continuar la comunicació entre la zona visitable i no visitable, per a realitzar les tasques de manteniment, permetent també la d’entrada i eixida de vehicles al cementeri.

Aquest camí és el que s’utilitzarà durant l’execució de l’obra. D’altra banda, es col·locaran dos portes metàl·liques per a tancar el crematori i es realitzarà una tanca de separació amb porta d’accés per a delimitar la zona destinada a manteniment.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 20 de desembre de 2022 al diari Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?