General

Benissa convidarà a empreses per a ampliar l’EDAR de la Fustera després de quedar deserta la licitació de 152.000 euros

Ajuntament de Benissa
Ajuntament de Benissa

L’Ajuntament de Benissa ha decidit convidar a empreses perquè coneguen el projecte d’ampliació i millora de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Cala la Fustera. Aquesta decisió es va prendre en la Junta de Govern municipal del passat 6 de setembre. La idea és que les mercantils presenten propostes de manera directa al consistori.

El govern local ha optat per cridar a les empreses i adjudicar aquest important projecte pel procés de negociat sense publicitat, atés que la licitació d’aquesta actuació ha quedat deserta. L’Ajuntament té previst invertir més de 152.000 euros en l’EDAR de la Fustera amb la finalitat de millorar l’estació i incorporar el tractament terciari al recinte.

Això suposa que quan aquestes obres estiguen executades les aigües residuals rebran un tractament addicional dins del procés de depuració, la fi de la qual és el d’higienitzar i adequar l’aigua per al consum urbà i aplicacions industrials que requerisquen la màxima puresa de l’aigua, per a poder abocar-la així on siga necessari.

L’Ajuntament vol traure aquest projecte amb la finalitat de millorar l’estació i “eliminar olors de la depuradora, en tractar-se d’una zona d’especial interés”. Després del procés de licitació, que va concloure el passat 8 de setembre, quedant desert el concurs.

Millora i desodoració

Aquest procés es va iniciar el passat 12 d’agost, amb l’aprovació de l’expedient de contractació per procediment obert per a les obres de tractament terciari i desodoració de l’EDAR de la Cala de la Fustera. En la mateixa data es va publicar l’anunci de licitació, en el qual el termini de presentació de pliques finalitzava el passat 25 d’agost.

Però en la Mesa de Contractació celebrada es va constatar que no hi havia cap proposició per a l’adjudicació del contracte. Tot això és el que ha portat a l’Ajuntament de Benissa a optar pel procediment de negociat sense publicitat per a tirar avant com més prompte millor el projecte.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 17 de setembre de 2022 al diari electrònic alicanteplaza.es


Comentaris a la notícia

Joan Benissa

Molt important i urgent este projecte.
Per favor, que els politics s’afanyen es fer esta obra lo mes promte posible.


Voleu deixar un comentari a la notícia?