General

Benissa és el poble amb més filatelistes per metre quadrat

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 16 de desembre de 2009:

Parlar de la filatelia i numismàtica a molts els pot sonar a xinés, però si és a Benissa on es parla d’aquesta afició, des dels més xicotets, poden explicar tot el relacionat amb el món dels segells.

Un curiós univers que, cada dia, coneixen més xiquets de la localitat gràcies a Marcos Torres, president de l’Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Benissa, doncs treballant com a conserge a l’escola Manuel Bru, i en les seues estones de descans, aprofita per involucrar els xiquets en la filatelia.

Fins a 70 alumnes d’aquest centre acudeixen setmanalment, als tallers preparats per Torres que se sent orgullós de veure “un important viver de filatelistes, el nostre futur”.

Aquests dies, el gimnàs de l’escola s’ha convertit en una improvisada sala d’exposicions per a acollir les col·leccions d’aquests xicotets filatelistes que reben la visita dels seus companys de classe.

Marcos Torres recorda les paraules del president de la Federació Espanyola de Filatelia: “és el poble, del món, amb més filatelistas per metre quadrat”. I és que, a més de ser un gran nombre d’associats, són molts els èxits aconseguits per ells. En 2003 van ser els amfitrions de JUVENIA, i han triomfat en l’exposició nacional d’enguany. Celebrada a Mieres, Astúries, Benissa va presentar 17 col·leccions, de gran nivell.

Els triumfadors van ser els fills de Torres, Marcos Antonio i Tatiana. El Trofeu del Comité Olímpic Español, va ser per a Marcos Antonio, amb la seua col·lecció ONCE más Recambios, i les col·leccions de la seua germana, Tatiana, també es van alçar amb el triomf en ser premiades pel grup ENSIDESA d’Astúries i per la Federació Francesa.

Aquest nadal participaran a la Fira de l’Associació d’Empresaris de Benissa i, com de costum, el primer diumenge de mes celebraran el seu mercat filatèlic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?