General

Aquest matí ha tingut lloc a Benissa la xerrada dins de la campanya “Responem”

J.M. Farinós amb el batle de Benissa
J.M. Farinós amb el batle de Benissa

El sotssecretari de Presidència, Jesús Marí Farinós, ha visitat Benissa aquest matí per a explicar el pla econòmic financer de reequilibri de la Generalitat Valenciana 2012-2014, dins de la campanya “Responem”. L’acte ha tingut lloc en la Seu Universitària i han assistit, regidors de la corporació municipal, representants de diferents associacions i veïns del municipi.

Jesús Marí ha exposat amb claredat quines són les mesures que s’han adoptat en el sector educatiu i sanitari, a més d’atendre les preguntes del públic assistent. El pla econòmic financer de la GVA es pot consultar en la web www.capavant.gva.es , en l’apartat “Responem”.

La campanya “Responem”, anunciada recentment pel president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, naix amb la voluntat d’explicar de forma directa a la ciutadania les mesures que està adoptant el Consell per a la reducció del dèficit al País Valencià.

Per això, la Generalitat ha programat diferents actes que es desenvoluparan fins el 31 de maig en municipis de les tres províncies i que van dirigits a donar a conèixer amb detall els objectius i abast de les accions que s’estan duent a terme.


Comentaris a la notícia

Vicent Ibañez

Vaig estar en la xarrada informativa, en la que el subsecretari Farinós va exposar l'explicació que el govern d'Alberto Fabra ha posat en marxa, per a salvar la crisi. El pla en marxa és necessari complir-ho, ja que d'una altra manera l'ICO no va hi ha prestar els diners amb què la Generalitat ha de pagar als seus creditors, ajuntaments i proveïdors. Despres d'explicar que el govern de Rajoy es va trobar amb un dèficit major del reconegut i un deute extraordinari, va justificar la situació de la Comunitat Valenciana, en que som la segona mes discriminada despres de Canàries.
Sobre les queixes de professors i sanitaris, adduí que no hi ha raons i estan faltant a la veritat. Lloa els beneficis que reporta en model sanitari que es va aprovar pel Consell.
El subsecretari Farinós, segons Juan Bautista Rosello, ocupe diversos carrecs de relevancia en els governs de Camps. En cap moment vaig aguaitar un punt d'autocritica per la gestió de l'anterior govern presidit per Camps.
L'assistència va ser d'unes 20 persones, entre les que es trobaven 6 regidors, 3 càrrecs de confiança i 3 de premsa.
En el torn de preguntes va haver-hi tres intervinents. Un va fer critica en la poca influència mediàtica del president Rajoy, i la seua poca aparició en public. Un altre, sobre el servici sanitari a il·legals. Un altre sobre el pagament a proveïdors.
El subsecretari va contestar que no hi ha bona comunicació i que la premsa i els mitjans distorsionen la realitat. Que s'ha posat en marxa un control extricte de sobre el servici que es presta i no valdrà l'empadronament per a obtindre servici sanitari gratis. I que el pagament als ajuntament sàrria abans de l'1 de juny i als proveïdors de la GVA durant el mes de juny.


Voleu deixar un comentari a la notícia?