General

230 alumnes de l’IES Josep Iborra sense transport públic pels impagaments de la Generalitat

Bus (foto del flickr de fabiogis50)
Bus (foto del flickr de fabiogis50)

Les empreses de transport públic que porten els alumnes des de les urbanitzacions de Benissa i els pobles de la Vall de Pop fins l’IES Josep Iborra de Benissa han decidit fer una vaga indefinida tots els dilluns i dimecres, donat que la Conselleria d’Educació no els paga des del passat mes de març. Aquestes aturades començaran el pròxim dilluns 26 de novembre.

Aquestes empreses (Autobusos Ifach, Tomás, Carrió, i Premier) han publicat uns comunicats anunciant que la seua situació és desesperada i que tenen dificultats perquè els subministren combustible. S’indica també que s’han posat en contacte nombroses vegades amb els responsables de la Conselleria d’Educació perquè els facen arribar un calendari de pagaments, però no han obtingut cap resposta.

Les empreses afirmen que aquesta situació comportarà la desaparició de moltes xicotetes i mitjanes companyies de transport valencianes i abocarà a l’atur a molts dels seus treballadors.

Les empreses seguirant oferint el servei de transport PMR (Persones amb Mobilitat Reduïda) amb normalitat perquè són sensibles amb les necessitats d’aquest col·lectiu i a més, les rutes que no depenen de Conselleria, com són les que paguen les mateixes escoles, ajuntaments o l’EPA tampoc no es veuran afectades.

En el cas de l’IES Josep Iborra, la Conselleria d’Educació paga cinc autobusos (3 grans de 55 places i 2 menuts de 30 places) que porten els alumnes d’Alcalalí, Xalí, Llíber i les urbanitzacions de Benissa, pel que el nombre d’alumnes afectats és el següent: 109 alumnes de Xaló, 37 alumnes d’Alcalalí, 20 alumnes de Llíber, 22 alumnes de Senija i 42 alumnes de les urbanitzacions de Benissa.

L’aturada no afectarà el bus privat pagat pels alumnes de Batxillerat que venen des de Xaló.

 


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?