Festes

Marcos Torres, un pregoner excepcional per a arrancar les Festes de la Puríssima Xiqueta

Public al pregó de Festes de la Puríssima Xiqueta 2017
Public al pregó de Festes de la Puríssima Xiqueta

El dissabte passat va tindre lloc a l’església el pregó de les festes de la Puríssima Xiqueta 2017, a càrrec de Marcos Torres, pregoner triat per a donar el tret d’eixida a les Festes Patronals en honor a la Puríssima Xiqueta. A l’acte van assistir centenars de veïns que van cobrir l’aforament del temple parroquial, acompanyats per la Comissió de Festes, Abel Cardona, batle de Benissa i Domènec Miralles, regidor de Festes. També va acudir la resta de corporació de l’Ajuntament, els quals en aquesta ocasió van cedir els seus llocs d’honor perquè foren ocupats per la ciutadania.

Marcos Torres
Marcos Torres

Marcos Torres, conserge del CEIP Pare Melchor, molt conegut per ser president de l’Agrupació Filatèlica-Numismàtica a Benissa, membre de la Banda de Música local i també de l’associació de dansa l’Esbart Dansaire, va ser el pregoner triat. En 2016 la Societat Lírica i Musical local li va atorgar la insígnia d’or, i un any abans el Ministeri de Foment li va lliurar la medalla de plata al mèrit filatèlic.

Torres va voler iniciar la seua intervenció agraint el suport de la seua família, honrant l’educació rebuda pels seus pares, i a partir d’ací el pregoner va anar incorporant a la seua intervenció vivències personals i de la seua experiència en la banda, com a expert en filatèlia o, principalment, com a persona que viu Benissa amb els cinc sentits. Realitzant un recorregut pels principals moments de la festa, Marcos Torres va tancar la seua lectura sol·licitant que els Premis Literaris 25 d’Abril incorporen el nom de Bernat Capó, escriptor i periodista benisser recentment mort.

Joanjo Estupiñá, president de la Comissió de Festes i Abel Cardona, batle de Benissa, van agrair l’emotiva intervenció al pregoner i el van obsequiar amb diversos detalls. Com a colofó al pregó de festes, la Banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa i la Coral Benissenca van interpretar la Salve a la Patrona i el Cant a Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?