Festes

Les festes revitalitzen l’hostaleria de Benissa

La filà Corsàries, guanyadores del 1r Premi de la cercavila humorística de Moros i Cristians de Benissa de 2011
La filà Corsàries

La festa de Moros i Cristians de Benissa ha duplicat la clientela dels bars i restaurants de la localitat. Un fet pel qual es congratulen des d’ATEBE, l’Associació Turística i Empresarial de Benissa, els quals assenyalen que les xifres arriben a triplicar-se en els locals propers al centre urbà, on es realitzen la major part dels actes festius. Bones xifres que se sumen a l’augment de les previsions d’ocupació que han vist superat el 30% que tenien previst.

Han sigut quatre dies en els quals milers de visitants han escollit Benissa per conèixer-la i viure aquestes arrelades festes que finalitzaven amb la cercavila d’humor en la qual tots els membres dels filaes van traure el seu costat més desenfadat per acomiadar les celebracions d’enguany, dedicades al seu patró Sant Pere Apòstol.

Els primers a desfilar van ser la filà Pirates que recreaven una vella escola amb els seus alumnes i professors, seguits del Coliseu Romà dels Templaris. Per la seua banda, a ritme de batucada, les cristianes Corsàries van omplir la cercavila amb els seus colorirs vestits d’africanes i la filà capitana, Conqueridores, es va vestir de mim per a la seua fi de festa.

La part mora va ser més crítica amb els temes d’actualitat des de la crisi del cogombre, en la qual no faltava Ángela Merkel, que va recrear la filà Califes o la versió dels indignats del 15-M dels capitans Bereberes, a un tema local que van parodiar els Taifes Eslaus buscant els 20 metres que falten per complir la normativa de la recentment construïda pista d’atletisme.

L’originalitat també va arribar amb les Sharquies que, amb impermeables i paraigües, van cantar sota la pluja. Mentre que les Beduines es van convertir en majorettes per un dia, delectant el públic amb la seua original coreografia, les Zairenyes es van disfressar de rockeres punk.

El primer premi se’l va endur la filà Corsàries, amb 300 euros, seguida de les Sharquies (200 euros) i els 100 euros del tercer premi el comparteixen Pirates i Zairenyes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?