Festes

Les Festes de Moros i Cristians tindran 3.000 gots reutilitzables i disfresses respectuoses amb la igualtat

Presentació de les Festes de Moros i Cristians de Benissa 2017
Presentació de les Festes de Moros i Cristians de Benissa 2017

Domènec Miralles, regidor de Festes, i Ximo Nadal, President de la Junta local de Moros i Cristians, van presentar les festes d’estiu. Concretament, les festes de Moros i Cristians (el dissabte 24 de juny i del dijous 29 de juny  al dilluns 3 de juliol) suposen un dels grans atractius turístics de Benissa pel seu esclat de música, pólvora, el colorit i espectacularitat dels vestits i la gran participació i afluència en els actes.
En aquesta ocasió, les filaes Llauradors i Bereberes ostentaran les capitanies, mentre que el pregó de festes serà a càrrec de José David Ivars Pellicer.

Des de la Regidoria de Festes es va voler destacar les dos propostes principals que incorporen les festes per part de l’ajuntament, que són la campanya de gots reutilitzables, que “en festes ja va ser un èxit” i que ara en aquestes festes l’ajuntament cedirà 3.000 gots reutilitzables, que contribueixen a cuidar el medi ambient. En aquest sentit, les festes de Moros i Cristians de Benissa ja van ser premiades a inicis d’any amb 3.000 € per una empresa autonòmica, en ser Benissa el municipi que més vidre va reciclar durant l’any passat. L’altra proposta serà la recomanació que en la desfilada humorística del dilluns, les disfresses no tinguen cap component sexista, un punt acordat amb la junta local i en el qual Ximo Nadal va indicar que “ja puc avançar que la tònica general de les disfresses, i açò ja ho sé, és ser respectuosos amb la igualtat i el racisme”.

Nadal va destacar el gran treball realitzat per la Junta local, aconseguint un superàvit que els ha permès programar actuacions musicals a destacar, com les orquestres Error Humano –Grupo Montecarlo- o Capital ’90.

El regidor de Festes també va avançar el calendari festiu d’alguns carrers i partides de Benissa, destacant que aquest cap de setmana se celebra el Corpus del Convent, i que “durant tots els caps de setmana de l’estiu hi hauran festes”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?