Festes

Benissa inicia amb el Corpus les festes de les partides rurals del municipi

L'Estiu (fotografia del flickr de jaeWALK)
L'Estiu (fotografia del flickr de jaeWALK)

Un any més les festes dels diferents carrers i partides rurals de Benissa vencen a la crisi. Amb l’arribada del bon temps s’inicia un atapeït calendari festiu en què veïns i visitants eixen a prendre la fresca i a compartir amb els seus amics una bona revetla al so de la música mentre es refresquen bevent deliciosa aigua-llimó.

Són 18 festes diferents, passant des de les que se celebren al nucli urbà a les de les partides rurals sense oblidar-se de les de la zona costanera, repartides en 13 caps de setmana i en la qual diversos grups de residents treballen durant tot l’any per pagar aquests dies de festa.

Mostra d’això són els veïns del Convent que han preparat per a aquest cap de setmana el popular Corpus, que comença hui divendres amb un sopar de germanor i ball. Per a demà dissabte despertà seguida d’esmorzar i jocs tradicionals pels més xicotets. De vesprada jocs de taula i a les 23.00 de nou revetlla. Ja el diumenge, concurs de paelles i la tradicional processó on participaran els xiquets que enguany han pres la primera comunió.

Entre totes aquestes festes destaquen la nit de Sant Joan, a la platja de la Fustera, la celebració de les festes en honor a Sant Pere Apòstol de Moros i Cristians i el romiatge a Santa Anna, encara que cadascuna d’elles té el seu encant.

La regidora de festes Raquel Soliveres es va mostrar satisfeta en veure l’esforç que any rere any fan els veïns i va voler “agrair cadascun d’aquests benissers que han lluitat, en aquests temps en els quals estem, per poder-nos oferir aquestes festes, ja que gràcies a ells continua aquesta tradició”.

Per donar-li la major difusió a aquestes celebracions des de l’Ajuntament de Benissa s’ha editat una guia on poder trobar tot el que s’ha preparat fins al 29 d’agost i pel que s’espera una gran participació veïnal.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?