Festes

Benissa celebrarà la setmana que ve les festes de Moros i Cristians

Cartell de les festes de Moros i Cristians 2015 de Benissa
Cartell de les festes de Moros i Cristians

Benissa prepara aquests dies les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Pere, que se celebraran del 25 al 29 de juny, encara que aquest dissabte dia 20 s’ha organitzat un sopar de germanor i una actuació musical a la plaça Jaume I.

Es tracta d’unes festes consolidades que enguany compleixen el seu 40é aniversari, a més amb la bona notícia de l’adhesió a la declaració de bé immaterial de rellevància local de les festes de moros i cristians del País Valencià, aprovada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, així ho ha explicat en roda de premsa la regidora Pepa Martí.

A més, Martí ha volgut agrair, en nom de l’Ajuntament, l’esforç i la dedicació que ha demostrat l’actual Junta Directiva, donat que aquestes seran les últimes festes que organitzen, ja que el pròxim mes de setembre es renovarà.

Per la seua banda, Kiko Martínez, president de l’Associació de Moros i Cristians ha destacat pel que fa a la programació, que se seguirà la línia proposada l’any passat, on el principal canvi va ser la modificació del dia de l’Entrà, a celebrar en dissabte, amb alguna modificació dels horaris per a intentar ajustar millor els actes. El concert de música festera enguany l’interpretarà la Colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa.

En aquesta ocasió, les filaes Corsàries i Beduines ostentaran les capitanies, que estaran representades per Verónica Bertomeu Biosca i Fina Cuello Ivars, respectivament. El pregó, que tindrà lloc el divendres 26 de juny a les 23h, s’emmarcarà dins de l’acte de presentació de banderoles, abanderats, ambaixadors, capitans i estarà a càrrec de José Orihuel García.

A infobenissa es pot consultar en pdf el programa d’actes de les festes de Moros i Cristians 2015 de Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?