Esports

Motor: El Ral·li de la Vila Joiosa inclou un tram a Benissa

La localitat de Benissa serà una de les protagonistes en el desenvolupament del 16é Ral·li La Vila Joiosa “Trofeu Mediterrani-Costa Blanca”, en acollir un dels trams decisius d’aquesta prova que es disputa els dies 10 i 11 de març, i és puntuable per al Campionat d’Espanya de ral·lis. L’Associació Interclubs d’Automobilisme de la província d’Alacant és l’entitat organitzadora d’aquesta prova que inclou en el seu recorregut el tram de Benissa, que és el segon més llarg. Aquesta especial consta de 21,591 quilòmetres i en passar-se en dues ocasions és segur que oferirà les primeres diferències importants entre els 64 participants inscrits.

El 16 Ral·li La Vila Joiosa “Trofeu Mediterrani – Costa Blanca” estrena categoria internacional. La primera prova del Campionat d’Espanya 2006 segueix avançant i per primera vegada obri la seua participació a pilots estrangers. Però no serà aquesta l’única novetat. La prova que es disputa els propers 10 i 11 de març sota l’organització de l’Associació Interclubs d’Automobilisme de la Província d’Alacant (AIA), renova el seu recorregut, un traçat que conjuga trams clàssics amb altres de nous, però que manté la duresa de passades edicions. La seguretat és una altra de les grans apostes de l’organització. Per primera vegada la totalitat dels vehicles seran equipats amb el sistema GPS per al seu control i seguretat tant en carrera com en els reconeixements. I el més important, el 16é Ral·li La Vila Joiosa mostrarà a l’afició les noves armes i potencial dels equips i pilots participants. Destaquen homes com el mundialista Dani Solà que retorna al nacional per a pilotar el vehicle campió del 2005, el Citroën C2 S1600. Enfront d’ell tota “una armada” capitanejada pel pilot de la terra, Miguel Fuster, que disposarà aquest any d’un Renault Clio S1600 de primeríssima fila. El pilot oficial Peugeot, Alberto Hevia, Sergio Vallejo, Manuel Rueda, López Fombona i Conrad Rautembach, entre els estrangers, completen la llista d’aspirants als primers llocs.

El recorregut del que per setè any consecutiu figura en el calendari de la Federació Espanyola, manté l’estructura de les últimes edicions, encara que amb canvis significatius que pretenen donar-li major emoció i competitivitat. La seu continua a la localitat costanera de La Vila Joiosa, on s’iniciarà i conclourà un ral·li que està previst que incloga onze especials. La competició es desenvoluparà al llarg de la jornada del dissabte 11 de març, amb sis trams al matí i cinc a la vesprada. En total els participants hauran d’afrontar 537,17 quilòmetres, dels quals 195,19 seran cronometrats. El dia anterior, és a dir el divendres 10, tindrà lloc el shakedown o Tram de Test per als vehicles participants en la prova, les verificacions tant administratives com tècniques, així com la cerimònia d’eixida. Les assistències se situen en un sol parc instal·lat al pàrquing de Terra Mítica.

El 16 Ral·li La Vila Joiosa “Trofeu Mediterrani-CostaBlanca” tan sols manté dos trams exactament igual a la passada edició, havent estat modificats o incorporats de bell nou la resta. Està compost per set trams diferents que es converteixen en onze, en donar-se dues passades a quatre d’ells, i són les especials que ha previst l’organització les següents: “El Castell de Guadalest-Callosa”, de 8,391 km.(Igual que l’any passat), “Benissa”, de 21,591 km., “Coll de Rates”, de 17,829 km., “Finestrat”, de 8,771 km.(Igual que l’any passat), Port de Confrides, de 20,399 Km., “El Rebolcat”, de 18,764 km. i el tram estrella de la carrera, l’últim del dia el batejat com a “Benifato-Relleu”, de 42,872 km.

Són novetat pel que fa a l’anterior edició els trams del Port de Confrides, molt sinuós i tècnic, així com el tram més llarg del ral·li, el Benifato-Relleu, en què és previsible es decidisca el vencedor. La seua distància, les condicions climatològiques i el fet d’afrontar-se ja de nit, fan d’aquest tràmit final una veritable prova de foc per als que seguisquen en carrera.

El recorregut és només una de les novetats. Com a primera prova del 2006, el 16 Ral·li La Vila Joiosa estrena una reglamentació aprovada per la Federació Espanyola encaminada a fomentar la participació. D’aquesta manera s’autoritza a participar en el Nacional als vehicles admesos en certàmens autonòmics, així com als WRC, els F2 o els Súper 2000, vehicles que, no obstant això, no puntuaran i que figuraran en una classificació independent. La presència de vehicles com els citats anteriorment es convertirà, sens dubte, en un atractiu més per als afeccionats.

PRIMER DUEL

Però les novetats no acaben ací. També, com ha ocorregut en les últimes temporades, el ral·li que organitza l’AIA comptarà amb el privilegi de gaudir del primer duel entre els millors pilots del campionat i començar a calibrar les possibilitats de cadascun. El campionat que s’aveïna es presenta tan interessant o més que els anteriors, amb el retorn al campionat d’Espanya del mundialista Dani Solà qui haurà d’enfrontar-se a pilots consagrats com Miguel Fuster, Hevia o Vallejo, alguns d’ells amb nous equips, vehicles i preparadors, el que dóna major interès si cap a aquest primer ral·li. El de Benidorm repeteix amb el Clio S1600, però aquesta temporada amb el suport directe de Renault França i convertit en el pilot encarregat d’evolucionar aquest vehicle a nivell mundial al costat del francès Simón Jean Joseph. Alberto Hevia, guanyador de les dues últimes edicions del ral·li, a més de campió d’Espanya 2004 i subcampió 2005, canvia d’equip i és l’home escollit per Peugeot Sport per a lluitar pel títol. Però hi ha altres equips i pilots que, per mecànica i qualitats, poden convertir-se en protagonistes de la prova. És el cas de Manuel Rueda i Sergio Vallejo (Renault Clio S1600), Manolo Cabo (Citroën C2 S1600) o López Fombona (Subaru Impreza). Entre els forans destaca Conrad Rautembach, un habitual en les últimes temporades del Mundial, que correrà amb un Clio S1600 com a preparació per al Ral·li de Catalunya que es disputa del 24 al 26 de maig. A més, entre els inscrits figura el portuguès José Pedro Reis al volant d’un mite dels ral·lis com és el Toyota Celica GT Four.

TRES COPES DE PROMOCIÓ I L’AUTONÒMIC

El ral·li no només serà puntuable per al Campionat d’Espanya, ja que també ho serà per a l’Autonòmic. En aquest apartat la novetat serà el debut de la recentment creada Mitsubishi Evo Cup, una competició monomarca que se suma a les ja existents, tals com el Desafio Peugeot i el Trofeu Citroën C2. La Mitsubishi Evo Cup és una competició que s’integra dins del campionat nacional de ral·lis i en què prendran part aquells pilots que conduisquen un vehicle de la citada marca. Independentment de la classificació general del ral·li, s’establirà una classificació que conformaran únicament els pilots participants en Mitsubishi Evo Cup, que comptarà amb els seus propis premis en metàl·lic. Al seu torn, segons la classificació en cadascun dels ral·lis puntuables de l’Evo Cup els pilots obtindran uns punts que s’aniran sumant per a establir una classificació final al terme de la temporada, que proclamarà el campió de la Mitsubishi Evo Cup 2006.

L’objectiu d’aquest tipus de campionats o copes és fomentar la participació, atès que els mateixos aporten a les llistes d’inscrits dels ral·lis la major part dels participants, sent altre dels objectius la promoció de la marca i un model determinat en el món de la competició. D’aquesta manera, s’espera assolir una major inscripció, atès que en la present edició seran tres les copes que han inclòs la prova en el seu calendari: la cita Mitsubishi Evo Cup, el Trofeu Citroën C2 i el Desafio Peugeot.

El 16 Ral·li La Vila Joiosa Trofeu Mediterrani-Costa Blanca suposarà un nou esforç organitzatiu. Per això l’AIA disposarà d’un ampli desplegament d’efectius tant humans com tècnics. Un dispositiu que buscarà la major seguretat possible en una prova en l’organització de la qual estaran implicades un miler de persones. En aquest apartat, la major novetat és la incorporació del sistema GPS als vehicles participants en la prova, tant durant el ral·li com en el transcurs dels reconeixements, una mesura que permetrà saber a cada moment la ubicació dels cotxes.

Conscients de l’interès que la prova despertan entre els afeccionats al món del motor i especialment dels ral·lis, l’AIA ha activat una pàgina web: www.rallyelavilajoisa.com on s’ofereix tota la informació relacionada amb aquest esdeveniment esportiu, inclosos els temps en directe durant la celebració del ral·li. Cap significar que en la passada edició van ser més de nou-centes mil les visites o accessos que es van registrar a les web de la prova.

Cal recordar que el Ral·li La Vila Joiosa es va crear en 1999 després de fusionar-se tres proves que es disputaven en la província sota l’organització de l’AIA. Des de l’any 2000 es troba entre les cites del Campionat d’Espanya i en el seu palmarès figuren alguns dels millors pilots espanyols. Jesús Puras va ser el vencedor en les edicions de 2000 i 2001, Dani Solà va guanyar les dues següents, i en les dues últimes edicions fou Alberto Hevia qui es va imposar en la prova inaugural del campionat.

Per últim us adjuntem els horaris d’obertura i tancament del tram de Benissa:

1a Passada
Hora de tancament: 7.00h
Arribada del primer: 8.18h
Eixida del primer: 8.21h
Horari d’obertura: 9.55h

2a Passada
Hora de tancament: 10.10h
Arribada del primer: 11.27h
Eixida del primer: 11.30h
Horari d’obertura: 13.20h


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?