Esports

Kyle Smith, protagonista de la inauguració dels Minijocs de la Marina Alta

Aina Fornés i Kyle Smith
Aina Fornés i Kyle Smith

Arranquen les proves dels Mini Jocs després de la inauguració.

Els X Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta ja estan en marxa. Ahir va començar la celebració d’alguns encontres de diferents competicions esportives. I una vegada que van concloure, el poliesportiu municipal de Dénia es va vestir amb les millors gales per a acollir la cerimònia d’inauguració d’aquest esdeveniment esportiu.

L’acte va començar amb una desfilada en la qual els participants van recórrer la pista d’atletisme. Van començar des de la zona del frontó fins arribar a la línia de meta. La comitiva la va encapçalar la bandera olímpica, que va ser portada per voluntaris, que són part molt important en el desenvolupament dels jocs.

Després de la bandera, van anar desfilant una a una les delegacions dels 20 municipis participants. Beniarbeig va ser la primera de totes.

La delegació més nombrosa va correspondre a Xàbia, amb 178 participants; seguida de Dénia, amb 158; i Calp, amb 133. Les menys nombroses van ser la de La Xara, amb 15; Orba, amb 11; i Murla, amb 4 representants.

En aquesta edició dels Mini Jocs prenen part un total de 1.250 joves esportistes.

Amb totes les delegacions ja situades, va començar l’espectacle inaugural amb l’actuació amb el grup de batucada Ondarattack. A continuació, malabaristes disfressats de fades i elfs van oferir una exhibició de foc, en clara al·lusió a la flama olímpica, que és l’emblema principal de l’esperit olímpic.

Amb la presència en la pista d’atletisme del director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Mateo Castellá; el president del Consorci Esportiu Marina Alta (CEMA), Antonio Reig; i el regidor d’Esports de Dénia, Juan Carlos Signes, el regidor amfitrió va donar la benvinguda a tots i va desitjar sort per a tots els participant.

Jurament

Posteriorment va tindre lloc el jurament dels Mini Jocs, realitzat per Rosa Nivaria Gil en representació dels atletes; Fernando Calatrava, en nom dels àrbitres; i Juan José Palacios, representant els entrenadors.

Antonio Reig, com a president del CEMA, es va dirigir als presents amb unes paraules d’agraïment per tots els que fan possible que se celebre aquest esdeveniment esportiu.

L’encarregat de posar el punt als discursos va ser Mateo Castellá, que va tornar a significar la importància que té l’esport en la societat i, sobretot, quan serveix com a eix vertebrador de tota una comarca com la Marina Alta.

L’arribada de la torxa olímpica va ser el moment més emocionant. Una flama que va entrar a la pista portada per l’atleta Aina Fornés, recentment nomenada millor esportista estatal en edat escolar pel Consell Superior d’Esports.

La dianenca va donar la volta d’honor a la pista d’atletisme i en els metres finals li va lliurar la torxa al pilot de motociclisme del mundial en GP2 Kyle Smith. Aquest esportista de Benissa va ser qui va tindre l’honor d’encendre el peveter que albergarà el foc durant tots els jocs.

Amb l’acte d’encesa del peveter es va donar per finalitzada la cerimònia d’obertura. Ara arriba el moment de donar pas a les competicions, que es perllongaran fins el diumenge al migdia. Després tindrà lloc la cerimònia de lliurament de trofeus, que servirà com a cloenda dels X Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?