Esports

Grans mestres Internacionals dels escacs assisteixen a l’Obert Internacional “Vila de Benissa”

Obert d'Escacs "Vila de Benissa"
Obert d’Escacs “Vila de Benissa”

Un Gran Mestre Internacional, quatre Mestres Internacionals, sis Mestres FIDE i un candidat a Mestre es van donar cita a l’Obert Internacional “Vila de Benissa”, en una nova edició, puntuable per a la Copa de Campions del País Valencià que es va celebrar aquest passat diumenge, 18 de gener, al Taller d’Ivars, un excel·lent escenari per a albergar els més de cent participants vinguts de diversos punts del País Valencià i de Múrcia.

Es van jugar set rondes de deu minuts. I per primera vegada, el Club d’Escacs de Benissa, organitzador d’aquest torneig, va establir dos categories: absoluta i infantil, aconseguint un gran èxit de participació a les dos. Per al bon desenvolupament del torneig es va comptar amb els àrbitres autonòmics Francisco Morató i Ana Mª Pastor.

En la categoria absoluta es van donar cita 60 jugadors, que després de les diferents lluites, va resultar guanyador el mític jugador argentí, resident a Alacant, el Mestre Internacional Luís María Campos Gambutti, aconseguint sis dels set punts possibles, només cedint dos taulers. En segona posició, va finalitzar el Mestre Internacional serbi Slobodan Kovacevic, completant el podi el Gran Mestre Internacional anglés, James Plaskett. Esment especial per als jugadors Pedro Rubio Tent, primer jugador comarcal i per a Manuel Risueño Bañuls, millor jugador local.

Els més de cinquanta xiquets aficionats al moviment i lluita que peons, alfils, reis, dames, torres i cavalls protagonitzen sobre el tauler, van desenvolupar una dura lluita per arribar a conèixer al vencedor del torneig, que fins a l’última partida no es va poder conèixer. Els primers taulers no van cedir els seus llocs fins que van haver de lluitar entre ells. En la cinquena ronda, el jugador local Toni Bertomeu, que ostentava el tercer lloc en el rànquing inicial, va lluitar contra el segon i va vèncer. La final per a conèixer el campió del torneig es va jugar a l’última ronda del torneig entre el primer del rànquing, Ricard Bosch i Toni Bertomeu, vencent el primer. La partida va causar molta expectació entre tot el públic present, oferint un espectacular aplaudiment per a tots els jugadors en finalitzar la seua emocionant partida.

Els guanyadors sub 12 del torneig van ser: en primer lloc, Ricard Bosch de València, en segon, Toni Bertomeu de Benissa i en tercer lloc, Gabriel Rovira de Gata, i com a millor jugador Iván Moncho. En la categoria sub 10, el campió va ser Miquel Asins de Massanasa, seguit de Gurgen Sargsyan de La Nucia, Lucía Follana de Silla i millor jugador local, Jaume Ibáñez. I finalment, en la categoria sub 8, el guanyador va ser Carlos Villagordo d’Alacant, seguit de Maxim Bellver de Silla i d’Ángela Ivorra de la Vila, sent el millor jugador local, Álvaro Ibáñez.

Per a tancar l’esdeveniment es va dur a terme al lliurament de premis a càrrec del batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, el regidor d’Esports, Arturo Poquet i del President del Club d’Escacs, Toni Bertomeu. Aquest va agrair l’assistència a tots els participants en aquest esdeveniment que compta amb una llarga trajectòriaal municipi, felicitant a tots els premiats. A continuació va prendre la paraula el batle, qui va agrair l’assistència a tots els participants i va reiterar el suport que any rere any s’ofereix a aquest esdeveniment esportiu.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?