Esports

“Estem a dos dies de terra i només tenim combustible per a un i mig”

L'Hugo Boss
L’Hugo Boss

El somni de guanyar la regata Barcelona World Race, la volta al món sense escales i per a dos tripulants, es va fer xixines el dimecres per la nit pels regatistes Pepe Ribes i Alex Thomson. El trencament de l’enrotllador d’una vela del vaixell Hugo Boss va precipitar el pal a l’aigua i va avançar el comiat de la competició de l’equip després de 15 dies de regata oceànica.

NAUTA360 ha aconseguit contactar aquest dijous al migdia amb el navegant alacantí, que en aquests moments es trobava a 280 milles de Salvador de Badia (Brasil). “Estem fotuts per com de bé estava funcionant la regata, per com de bé havíem pres les decisions, per com de bé anava el vaixell i per com de conservadors estàvem sent. Ha sigut un problema mecànic d’una peça que no sol fallar”, comenta el tripulant espanyol a través del telèfon satèl·lit de l’embarcació.

A pesar que dies abans havien batut el rècord de navegació de la regata en el tram Barcelona/equador, el trencament del pal va sorprendre la tripulació quan encara no estaven esprement al màxim el veler. “Vam decidir canviar la vela de davant (J1), però l’enrotllador del J2 es va partir per dins i el pal va començar a caure. Va caure poc a poc i quan la major va entrar a l’aigua va fer palanca i es va partir en dos parts per davant de coberta”, recorda.

“La botavara es va partir i el pal va començar a donar colps amb el casc. Vam haver de tallar-lo el més ràpid possible perquè no féra un forat al vaixell. Vam traure la radial i vam tallar tota la fase carboni i els caps. Hi havia perill d’enfonsament”, relata Ribes.

Fins l’accident, la posició de l’Hugo Boss, liderant la flota, li permetia controlar la velocitat de l’embarcació amb solvència.” Encara no eren les nostres condicions idònies, estàvem esperant arribar a l’oceà del Sud, zona per a la qual el vaixell estava optimitzat, per a guanyar velocitat. Totes aquestes esperances i bons rotllos se n’han anat”, lamenta el regatista de Benissa.

El veler Hugo Boss es dirigeix ara amb el xicotet motor emergència al port brasiler de Salvador de Badia on l’equip de terra ja ha posat en marxa un operatiu de rescat. “Ens queden dos dies per a arribar a Salvador de Bahia, però tenim gasoil només per a un dia i mig. L’equip ha enviat gent per a recollir-nos i que ens porten a terra, o ens duguen gasoil”, destaca abatut l’alacantí.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 15 de gener de 2015 a nauta360.expansion.com


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?