Economia

Les AFIC de la comarca obtenen el certificat de qualitat per la seua assistència tècnica als comerciants

El dilluns es va celebrar a Alcoi una jornada dedicada als serveis públics certificats com a garantia per al ciutadà. En el transcurs d’aquest acte es van lliurar les certificacions de qualitat a la xarxa d’Agències per al Foment d’Iniciatives Comercials (AFIC) distribuïda per tot el País Valencià.

El conseller d’Empresa, Universitat i Ciència, Justo Nieto, acompanyat pel director general d’Indústria i Comerç, José Miguel Salavert, i pel batle d’Alcoi, Jorge Sedano, van lliurar les certificacions de qualitat UNE-EN-ISO 9001:00 que reconeixen el servei d’assessorament, informació i assistència tècnica a les corporacions i entitats locals, així com als comerciants i les seues associacions i als emprenedors per a la creació d’empreses comercials al País Valencià. A més, es valora també l’organització i gestió d’esdeveniments comercials en les corporacions i entitats locals. La jornada es va completar amb la presentació del nou portal de la REDAFIC i de la guia comercial virtual.

Les agències de Benissa, Calp i Xàbia és el tercer any consecutiu que obtenen aquesta certificació de qualitat; la de Dénia, el segon i s’incorporen per primera vegada les oficines d’Ondara, Pego i Teulada-Moraira. La funció principal de les AFIC és acostar l’actuació administrativa comercial als seus usuaris, coordinant les relacions entre els comerciants i les administracions autonòmica i local. A més, són les encarregades d’assolir una ordenació comercial eficient i competitiva, de potenciar els centres comercials tradicions i de les campanyes de dinamització del comerç de la ciutat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?