Economia

L’ajuntament reduirà l’IBI urbà l’any vinent

La Regidoria d’Hisenda de l’ajuntament de Benissa proposarà demà dimecres en Comissió Informativa la reducció del tipus d’Interés de Béns i Immobles d’urbana (IBI) per a l’any vinent del 0, 75% al 0,67%, per a la seua posterior aprovació pel ple de l’ajuntament. Aquest nou tipus suposa una disminució d’aproximadament el 12% de l’import que caldria pagar per aquest impost, el que implica un estalvi per al contribuent de 12 euros per cada 100 euros de quota del seu rebut.

Aquesta mesura de reduir l’IBI d’urbana té com a finalitat moderar la pujada que aquesta contribució experimenta cada any amb motiu de la revisió cadastral que es va realitzar a Benissa l’any 2004 i es va començar a aplicar el 2005.

El batle, Juan Bta. Roselló ha valorat aquesta iniciativa com a adequada i necessària, ja que “amb ella s’evita que els ciutadans i ciutadanes de Benissa patisquen un augment de la càrrega fiscal municipal, mantenint al mateix temps els ingressos que obté l’ajuntament per aquesta contribució”. Per altra banda, Roselló ha manifestat que “en els exercicis vinents s’ha de proposar i aplicar la mateixa mesura a fi que el valor cadastral revisat no tinga quasi incidència en l’import a pagar per l’IBI”. A més, va assenyalar que amb aquesta proposta es dóna una bona solució a la preocupació que li havien manifestat especialment els col·lectius veïnals de residents estrangers de la zona costanera, en la seua majoria pensionistes.

Notícies relacionades

CIBE alerta d’una pujada “abusiva” dels valors del cadastre a Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?