General

Salvem la Vall aplaudeix el gest de la Perimetral de Benissa de renunciar al patrocini de la promotora Vapf

Imatge de la Perimetral de Benissa

La plataforma Salvem La Vall ha fet públic el gest de coherència de l’organització de la Perimetral de Benissa, una de les curses més prestigioses i consolidades del circuit valencià de curses de muntanya, que enguany celebrarà la seua XIa edició.

L’organització, atenent als seus principis fundacionals d’estima i respecte pel territori, ha renunciat al patrocini del Grupo Vapf per a l’esdeveniment esportiu més multitudinari de l’any que es viu a Benissa, amb prop de 1000 participants i 200 voluntaris, i que travessa el terreny del macro PAI Medina de Llíber.

Segons la plataforma, “en una clara estratègia d’ecoblanqueig o “greenwashing”, el grup Vapf ha anat infiltrant-se en esdeveniments de muntanya i en curses populars. A banda de la Perimetral, també es va convertir a l’abril de 2022 en un dels patrocinadors principals del club d’atletisme Benissa. El greenwashing és una pràctica de màrqueting verd destinada a crear una imatge il·lusòria de responsabilitat ecològica, que en aquest cas coincideix, quina casualitat, amb la nova embranzida especuladora que ha engegat al macro PAI Medina de Llíber”, on està prevista la construcció de 488 habitatges.

“Aplaudim la decisió de l’organització de la Perimetral per principis i per la coherència mostrada i convidem al Club d’Atletisme Benissa a fer el mateix de manera immediata. Fem una crida també a corredors i voluntaris perquè cal denunciar aquestes pràctiques que no són un patrocini, sinó un suborn en tota regla”, diu el comunicat de la plataforma.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 24 de gener de 2024 a la web de Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?