Esports

Pepe Ribes fulmina el rècord de l’Atlàntic Nord

El Comanche
El Comanche

El VPLP 100 “Comanche” nord-americà de Jim i Kristy Clark’s ha establit un nou rècord de la travessia de l’Atlàntic Est-Oest en cobrir les 2.880 milles del recorregut en 5 dies, 14 hores, 21 minuts i 25 segons, rebaixant en més d’una hora el rècord anterior vigent des de 2003.

El “Comanche”, amb una tripulació de 17 membres entre els quals estaven els espanyols Pepe Ribes i Pablo Arrate, ha creuat la línia de meta a Lizard Point, en la costa sud-oest d’Anglaterra a les 14:19:41 (hora espanyola) d’aquesta vesprada, rebaixant en 1 dia, 3 hores, 31 minuts i 14 segons la marca que va establir en 6 dies 17 hores 52 minuts i 39 segons el “Mari Cha IV” de Robert Miller el 9 d’octubre de 2003.

El “Comanche” va estar en “standby” durant tres mesos a Nova York per a dirigir-se a l’eixida en Ambrose Light per a trobar les condicions meteorològiques òptimes per a iniciar la travessia i açò va fer impossible que el nord-americà Ken Read, patró habitual del vaixell estiguera a bord al començament ja que la seua tasca com a comentarista a la Copa Amèrica li ho va impedir. El seu lloc va ser ocupat per un trio director format per Casey Smith, Tony Mutter, Richard Clarke i Stan Honey com a navegant.

Casey Smith, capità de la tripulació, ha assenyalat a l’arribada: “Hem batut el rècord de velocitat en 24 hores durant l’última Sydney Hobart i ara el transatlàntic. Aquest vaixell és impressionant!!”.

El santanderí Pablo Arrarte, que ha ocupat la funció de multiposició (‘runner’) a bord ha comentat que: “Crec que hem fet una cosa gran i no crec que aquest rècord puga ser batut en un futur pròxim”.

L’alacantí Pepe Ribes, que ha ocupat la posició de proa de l’embarcació, reconeixia que: “El vaixell ha respost perfectament i la tripulació (17 homes) molt experimentada, amb regatistes del més alt nivell mundial, ha sabut aprofitar les condicions meteorològiques que se’ns han presentat a cada moment”.

El ‘Comanche’ un disseny francés VPLP de 30.5 metres d’eslora i botat a l’octubre de 2013, ha guanyat totes les competicions en les quals ha participat en temps real i hui ha batut el seu quart rècord transoceànic.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 28 de juliol de 2016 a la web de radiointereconomia.com


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?